Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

24. 03. 2024. 10:56 >> 10:56

KOVAČ

U NATO bombardovanju sila prava zamijenjena je pravom sile

Bivši ministar pravde Marko Kovač osvrnuo se na Nato bombardovanje Jugoslavije prije 25 godina, kada je, kako je kazao, sila prava zamijenjena pravom sile.

"Oružje je pobijedilo dijalog, a 'kolateralna šteta' su postala djeca, bolnice, škole, diplomatska predstavništva. Međunarodno pravo je još jednom pokazalo sve svoje slabosti, a UN nemoć. Agresijom najmoćnijeg vojnog saveza na jednu suverenu državu u srcu Evrope, otvorena je 'Pandorina kutija' u vidu novih oružanih sukoba u drugim djelovima svijeta, kao i nepoštovanja suvereniteta država, koji danas bivaju još izraženiji i očigledniji", naglašava Kovač.

Danas, poslije četvrt vijeka, kako je dodao, nama ostaje da se sa pijetetom sjećamo, i da nikad ne zaboravimo tragično stradale žrtve, kao i sve heroje koji su dali svoje živote za odbranu Savezne Republike Jugoslavije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније