Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dragana Lalević [ Dnevnik, TVCG ]

14. 06. 2024. 19:45 >> 19:48
Čitaj mi:

POZAMAŠAN BROJ

U Crnoj Gori više od 50 partija, stranke osnivaju bivši ministri i premijer

Da bi osnovali stranku, u Crnoj Gori je potrebno da sakupite 200 potpisa građanasa biračkim pravom. Zbog olakšane proceure ili ambicije naših ljudi da se bave politikom, trenutno imamo 53 partije, a svoju partiju najavljuje i bivši ministar pravde.

Kako je jutros poručio Marko Kovač, osnivanje političkog pokreta je u toku.

"Javnost će blagovremeno biti obaviještena kad za to dođe vrijeme. Ne bih dalj espekulisao oko toga ništa", kazao je on. 

Vremenska odrednica je uslovljena određenim procesima koji će se desiti ili se već dešavaju, kako u Glavnom gradu, tako i na nivou države.

Osim Kovača skoro je pa izvjesno da će i bivši premijer i nekada potpredsjednik DPS-a Duško Marković osnovati svoju stanku.

On, kako nam je kazao neće davat iizjave prije zvaničnog osnivanja partije.

Da je broj partija u odnosu na brojstanovnika pozamašan smatra i profesorica Nikoleta Đukanović.

Đukanović kaže da to doprinosi sve češćim izborima u našoj zemlji.

"Osim što dovode do izbora veliki broj partija i heterogene parlamentarne većine utiču i na stabilnost vlasti", smatra ona. 

Još jedan ministar pravde Vladimir Leposavić, osnovao je prošle godine pokret "Pravda za sve".

Da se posle ministrovanja ide u politiku, svjedoče i premijer i predsjednik države, koji su nakon pada ekspertske Vlade osnovali pokret Evropa sad, ali su se i oni nakon manje od dvije godine razišli.

U javnosti se pominje da bi uoči narednih izbora i predsjednik države mogao da osnuje partije, obzirom da u Glavnom gradu već ima svoje oddbornike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније