Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

06. 08. 2024. 07:59 >> 07:59

Mondo

UFO na "Stad de Fransu"

22 sata i 18 minuta, 5.avgusta 2024.godine nove ere. Na "Stad de Fransu" odjekuje "Dancing Queen", vanvremenski hit švedske grupe "ABA" u čast momka u švedskom dresu, a zapravo interplanetarnog fenomena koji se poput UFO (neidentifikovani leteći objekat) obrušio na ovaj stadion i čija energija mora biti oslobođena.

Svih 160 hiljada očiju gledaju samo njega, svi žele da budu svjedoci istorije, da ga poguraju preko nekad nezamislivih 6.25, u novu budućnost. A Mondo Duplantis, UFO iz Luizijane, nije navikao da iznevjeri.

Ni svoje roditelje Grega i Helenu koji su mu napravili zaletište u kućnom dvorištu u Lafajetu, ni švedsku naciju koja ga je usvojila, ni čitav svijet po kojem nosi nadimak. Zna da to ima i želi da bude na Olimpu. Svjetski rekord je kao strujni udar, sastav energija, atomski prasak. Nešto što nikad prije nije bilo. Ni u antičkoj Grčkoj ni u savremeno doba. Znači ulazak u budućnost koju ne znamo. I desilo se sinoć.

Mondo je preletio 6.25 iz trećeg pokušaja, nakon što je i u prva dva pokazao da ima i još više od 6.25. Kolika je bila radost svih što se to desilo, kao da je pao gol koji je odlučio šampiona svijeta. Mondo je trčao počasne krugove, odjekivala je pjesma "Pedro, Pedro, Pedro, Pe" od Rafaele Kare, a svijet je bio jedno. Nikad toliko ljudi sa svih meridijana ujedinjeno. Momak koji ima samo 24 godine, koji je već sa 18 postao prvak Evrope sa 6.05, sa 19 vicešampion svijeta izgubivši baš od tog Kendriksa koji je sinoć bio srebrni sa 30 centimetara iza njega (u Kataru 2019 obojica preskočili 5.97 ali zlato pripalo Kendriksu), a nakon toga osvojio sve živo, rušeći odsm puta svjetski rekord.

Sreo sam ga prije tri dana ispred stadiona i odmah je prihvatio razgovor, lakoćom koja razoružava, prirodno i opušteno. On glavom već četiri godine naprijed, u Los Anđelesu 2028. Sve je već programirano do tada. Ovaj rekord bio je nacrtan za Pariz još prije puno vremena. UFO je preletio iznad Pariza. Čeka ga sljedeca stanica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније