Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

26. 07. 2024. 09:35 >> 12:40
Čitaj mi:

Već viđeni šampioni

Pokušaj NBC-a i Marke da izaberu najsigurnijih 20 zlata u Parizu. Takve mega zvijezde su prisutne, ali mnogi od njih imaju i velike rivale, šta reći o Sidni Meklaflin, ali tu je i Femke Bol, zato je nema na listi, vidjeli smo sinoć kako gubi velika Norveška. Dakle, stavili su tri 100% sigurna zlata u atletici, za Duplantisa u skoku s motkom što djeluje betonirano, za Holoveja na 110 prepone i Jaroslavu Mahučik, svježu rekorderku u skoku uvis.

Iz plivanja naravno Ledecki na 1.500, u toj disciplini ostaje nedodirljiva i Samer Mekintos kanadsko čudo na 400 mješovito, iako će ona juriti medalje u mnogim drugim disciplinama.

Od timskih sportova izabrana je samo SAD u ženskoj košarci. U posljednjih 30 godina ima jedan jedini poraz, na SP 2006, na njih se može staviti žmureći u pola noći. Ništa ostali, čak ni "drim tim" u muškoj košarci, ni Amerikanke u vaterpolu nakon što ih je Italija šokirala u Fukuoki nakon puno godina nedodirljivosti.

Zatim, Kina ekipno stoni tenis i muškarci i žene, to su dva zlata koja ako ne dođu biće lakše da se sruši Ajfelov toranj, Kina je uzela 32 od posljednjih 37 zlata ukupno u ovom sportu. Potom i kinesko zlato u skokovima u vodu muški parovi, nedavno u Dohi su ostavili 40 bodova Britance na čelu sa Tomom Delijem, ali naravno Kinezi očekuju još puno zlata u ovom sportu.

Tu se još nalaze i novozelandska legendarna kajakašica Lajza Karington koja vlada još od 2011, pa Tedi Riner najveći džudista ikad, koji želi da na svom tlu kruniše blistavu karijeru, pored svih kubanskih boksera izabran je njihov rvač 130+ Mihain Lopes koji juri peto uzastopno zlato za vječnost olimpizma.

Tu je i Lasa Talahadze, veliki gruzijski dizač tegova, koji je u Tokiju postavio svjetski rekord od 479 kilograma zbirno i sad je spreman za novi sa 30 godina. Tu je i projektovano zlato u gimnastici za SAD ekipno žene, sa ovakvom Simon Bajls praktično zakovano.

Imamo i jedno zlato u boksu, i to za Uzbekistanca Bahodira Žalolova koji ide na novi trijumf u superteškoj, a već ima svih 14 pobjeda i kao profesionalac.

Lista se zaključuje sa po jednim "sigurnim" zlatom u jedrenju i uspinjanju, i titulom Ige Švjontek u ženskom tenisu na njenoj podlozi, a koliko još je moglo da se nađe ovdje.

Na primjer, Lajls na 200 metara ili Kipjegon na 1.500, Krauzer kugla i još puno njih, ali postoji i paklena konkurencija. Zanimljivo bi bilo i pogoditi ko od ovih 20 neće osvojiti...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније