Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

N. N.

25. 07. 2024. 22:52 >> 22:58
Čitaj mi:

PALE NORVEŠKA, ŠPANIJA I NJEMAČKA

Švedska zaokružila dan iznenađenja na rukometnom turniru

Tri pobjede favorita i tri iznenađenja - bilans je prvog dana olimpijskog turnira za rukometašice.

Tačku na dešavanja u Sali 6 Pari Expa stavila je Švedska, koja je odličnom igrom u 2. poluvremenu nadvisila najveću svjetsku velesilu, Norvešku (32:28).

Aktuelni evropski prvak, svjetski vicešampion i trećeplasirani tim sa OI u Tokiju je u finišu 1. poluvremena serijom 4:0 preokrenuo na 17:15, da bi u 37. minutu vodio 19:15.

Na 17 minuta do kraja je bilo 22:19, da bi potom selekcija "tri krune" zaigrala sjajno je i preokrenula na 24:23.

Norvežanke su se držale do 27:27, ali je Švedska vezala tri gola i riješila sve dileme.

Johana Bundsen je bila junakinja sa 18 odbrana, a u polju su blistale Natali Hagman sa osam i Nina Kopang sa sedam golova. Nova igračica Budućnosti Dženi Karlson je pogodila jednom iz pet šuteva.

Norvežanke je predvodila 44-godišnja golmanka Katrine Lunde sa 14 odbrana, a Nora Merk i Stine Oftedal su bile precizne po sedam puta.

U timu nije bilo zvanično najbolje rukometašice svijeta, Heni Rejstad, koja je bila na poštedi zbog povrede skočnog zgloba i pitanje je da li će nastupiti u nedjelju u velikom derbiju sa Danskom.

I Južna Koreja je iznenadila Njemačku (23:22), a u grupi A je jedina do očekivane pobjeda stigla Danska protiv Slovenije Dragana Adžiča (27:19) na otvaranju dana.

Najveću senzaciju dana je priredio Brazil, ne toliko zbog pobjede nad Španijom, koliko zbog ogromnih plus 11 (29:18) što bi moglo da bude ključno u grupi B.

Holandija, koju vodi još jedan bivši crnogorski selektor Per Johanson, bila je bolja od žilave Angole (34:31), dok je Francuska odbranu titule iz Tokija počela trijumfom nad Mađarskom (31:28).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније