Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Individualni sportovi

D.B.

25. 07. 2024. 13:36 >> 13:36

tenis

Đoković: Znam da postoji veliko interesovanje za 2. kolo

Cijeli svijet sa nestrpljenjem iščekuje drugo kolo teniskog olimpijskog turnira u Parizu, kada se nakon žrijeba saznalo da će Novaku Đokoviću u 2. kolu biti rival Rafel Nadal.

Danas je objavljen žreb za teniski turnir, a Novakov potencijalni rival u drugom kolu biće Rafael Nadal.

"Vidio sam žrijeb uoči konferencije, znam da postoji veliko interesovanje za 2. kolo. Obojica moramo najprije da pobijedimo da bismo došli do meča koji će biti spektakl kao u neka dobra stara vremena kad smo igrali širom svijeta. Uzbuđen sam, moram da prebrodim prvu prepreku. Svjestan sam težine turnira, drugačiji je i razlikuje se od našeg sporta inače", smatra Novak.

A ambicije su najviše moguće.

"Očekivanja na OI su visoka i to ne mogu i ne želim da promijenim, to stvara podstrek za mene lično da pristupim na maksimalan način za najbolji mogući rezultat. Nažalost, ranije sam gubio u polufinalima i to je prepreka koju nisam mogao da prebrodim, nadam se da ću sada uspjeti. Nismo imali vremena za pripremu jer je teniski raspored zgusnut sa obavezama. Vimbldon sam pokušao da igram jer je to Vimbldon koji je u našem spotu najveće takmičenje. Osjećao sam da zbog mekoće podloge mogu da se prilagodim koljenu. Posljednih 4-5 dana osjećam da sam spremniji za OI više nego što sam bio za Vimbldon. Radujem se početku turnira".

Đoković ne krije da sanja olimpijsko zlato.

"Mnogo puta sam rekao, to mi je jedan od najvećih snova. OI su za mene veliki izazov jer na sebe stavim dodatni pritisak, i na sebe i na zemlju. Imao sam dobra učešća, sem u Riju, uzeo sam i bronzu. Nadam se da ću stići makar do polufinala, ako ne i dalje. Pripremam se za zlato. Znam da će biti teško i drugačije. Teren mi je poznat, igrao sam na RG prije dva mjeseca i nadam se da ću doći do meča za medalju", smatra Novak Đoković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније