Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

D.B.

24. 07. 2024. 12:20 >> 12:22
Čitaj mi:

atletika

Olimpijske igre dovode nove šampione, da li Noa Lajs može naslijediti Bolta?

Noa Lajs aktuelni svjetski prvak na 100 i 200 metara i čovjek koji je 200 metara istrčao u vremenu 19.31 mogao bi, vjeruju stručnjaci, da obori Boltovih 19.19 ćime bi ispisao stranice istorije.

Lajs uoči Igara zrači optimizmom. Prepun je samopouzdanja i sasvim sigurno će biti jedan od glavnih priča Pariza.

Na posljednjem mitingu Dijamante lige u Londonu je 100 metara istrčao u vremenu 9.81 što je njegov najbolji rezultat i treće najbolje vrijeme sezone,a tako je zapravo pokazao da se nalazi u odličnoj formi.

"Bilo je zabavno. Mogao sam imati bolji start, ali prelazi su bili dobri i završio sam sa ličnim rekordom. To je ono za šta sam se molio i šta sam želio", rekao je tada sjajni američki sprinter.

Noa Lajs je spreman. Njegov san su dva olimpijska zlata i barem jedan svjetski rekord. Onom na 200 metara je bliže i čini nam se da je Pariz idealno mjesto za pisanje istorije.

Lajs, koji je propustio trku na 100 m na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. nakon što je završio na sedmom mjestu u kvalifikacijama, izjednačio je svoj lični rekord od 9,83 sekunde u Eugeneu, Oregon.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније