Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnogorska šestorka

D.B.

23. 07. 2024. 08:26 >> 09:44

olimpijske igre u parizu

Gojković: Sa nestrpljenjem čekam mečeve; Ružić: Bojana ima šta da pokaže

Bokserka Bojana Gojković predstavljaće Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji do 54 kilograma.

Budvanka će biti prva bokserka iz Crne Gore koja će se takmičiti na Olimpijskim igrama.

"Ponosna sam što sam dobila priliku da idem na Olimpijske igre, što se kaže "pravda je spora ali dostižna". Sa nestrpljenjem čekam da sve to počne. Pri kraju sam priprema, odradila sam dio priprema u Italiji, tačnije 12 dana, najviše sam radila sparing mečeve, veoma sam zadovoljna formom", rekla je Gojkovićeva.

Gojković je šest puta zaredom dobila priznanje za najbolju mladu sportiskinju u izboru COK-a. Vlasnica je evropskog seniorskog srebra, kao i u konkurenciji takmičarki do 22 godine, i srebrne medalje sa Mediteranskih igara u Oranu, 2022. godine.

Danas je Bojana krenula na put za Pariz sa svojim selektorom Nikolom Ružićem koji smatra da Bojana može postići dobar rezultat.

"Od Bojane prije svega očekujem da dobro pristupi, da pokaže maksimum svojih mogućnosti, dobro je pripremljena. Danas krećemo za Pariz, imaće par dana do prvog meča, da se adaptira i sredi kilažu. Siguran sam da će  Bojana tamo imati šta da pokaže. Nakon žrijeba, bićemo skoncentrisani na prvu borbu, 25. jula ćemo znati ko će joj biti prva protivnica. Idemo korak po korak, mislim da to što bude Bojana pokazala da će biti dovoljno za neki ozbiljniji rezultat", kazao je trener Ružić.

Takmičenje u boksu počeće 27. jula u Areni "Pariz Nord" dok će finalna faza biti na stadionu "Rolan Garosa".

Od crnogorskih sportista, u Pariz je prvi stigao jedriličar Milivoj Dukić. Danas će u Olimpijsko selo stići vaterpolo reprezentacija, teniserka Danka Kovinić ali i plivači Jovana Kuljača i Miloš Milenković. 

Atletičar Darko Pešić 1. avgusta zaputiće se ka "gradu svjetlosti". 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније