Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N.R.

22. 07. 2024. 22:26 >> 22:35

PUT NA OLIMPIJSKE IGRE

Vaterpolisti kreću za Pariz, Gojković: Ne idemo samo da bismo učestvovali

Najbolji crnogorski vaterpolisti sjutra će otputovati na Olimpijske igre čiji je domaćin Pariz - pred polazak selektor Vladimir Gojković kazao je da žele visok plasman.

„Ne idemo u Pariz samo da bismo samo učestvovali, iako nije bilo jednostavno ni izboriti vizu za Olimpijske igre. Želimo da uđemo u borbu za visok plasman, ali moramo da shvatimo da je ovo turnir na kojem je najvažnije da mislimo samo o prvoj narednoj utakmici. Pobjeda na startu ne bi garantovala ništa, kao što ni poraz ne bi značio eliminaciju”, rekao je selektor Vladimir Gojković na konferenciji za medije.

Prvi rival biće selekcija Hrvatske u nedjelju.

„Dobijali smo je u posljednje vrijeme, ali u pitanju je aktuelni šampion svijeta i vicešampion Evrope. Potom nas čekaju mečevi sa Grčkom, Italijom i Sjedinjenim Američkim Državama, na kraju i Rumunija kada se nadam da ćemo potvrditi sve dobro što treba da uradimo ranije”, dodao je Gojković.

Kada je igrački kadar u pitanju, Vladan Spaići ima problema s ramenom, dok su ostali spremni za turnir.

„Izabrali smo najbolje, imamo igrače za koje vjerujemo da mogu da iznesu ono što smo zamislili. Iza nas je dva mjeseca priprema, mnogo pripremnih utakmica i dobrog rada i mislim da smo spremni da odgovorimo na sve izazove. Prije svega, da smo zreli da psihološki reagujemo kako treba”, istakao je Gojković.

Imao je Gojković i poruku za predsjednika Vaterpolo i plivačkog saveza Đura Marića koji zbog zdravstvenih problema neće biti u Parizu.

„Nažalost, nije sa nama na ovoj pres konferenciji i neće biti uz nas u Parizu. Hvala mu na naporima da nam obezbijedi najbolje uslove, pogotovo u posljednja dva mjeseca kada mu je bilo najteže. Želim mu brz oporavak, stvari idu nabolje i nadam se da će sve biti kako treba”, zaključio je Gojković.

Na konferenciji za medije govorila je i selektorka plivačke reprezentacije, Danijela Franeta, koja nije krila zadovoljstvo što Jovana Kuljača i Miloš Milenković imaju priliku da se pokažu na najvećoj sceni.

„Ovo će im biti prvi nastup na Igrama. Mladi su i očekujem da daju sve od sebe, a mi da im ne stvaramo pritisak. Posljednji mjesec su dobro plivali, obarali državne rekorde u disciplinama u kojima će nastupati, ali moraju da imaju dozu ozbiljnosti, jer ovo nešto drugo - u pitanju je nastup na OI. Potrudiću se da ih maksimalno spremim, posebno u psihološkom dijelu jer će nam to biti i najbitnija karika u cijeloj priči”, istakla je Franeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније