Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Beta

23. 07. 2024. 18:51 >> 18:51
Čitaj mi:

Njemačka razmišlja o organizaciji Olimpijade 2040. godine

Njemačka vlada planira da usvoji posebnu deklaraciju o namjerama za kandidaturu za domaćinstvo Ljetnjih olimpijskih igara 2040. godine, objavila je televizija ZDF.

Za nekoliko dana počinju OI u Parizu, iduće ljetnje Olimpijske igre održaće se 2028. u Los Anđelesu, a 2032. u Brizbejnu.

Sljedeće slobodno mjesto je za 2036. godinu, a u Njemačkoj se vodi rasprava o tome treba li se prijaviti za Igre, koje će se održati 100 godina nakon OI 1936. u Berlinu ili one 2040. godine.

Vladajuća koalicija je već u saveznom proračunu za 2025. izdvojila 2.2 miliona eura za mogući proces njemačke prijave za Olimpijske i Paraolimpijske igre. Njemački olimpijski sportski odbor (DOSB) već je donio osnovnu rezoluciju za drugu ponudu u decembru.

"Sigurno ćemo dati izjavu u prvoj polovini 2025. o tome ko su kandidati, šta radimo i kako napredujemo," rekao je predsjednik DOSB Tomas Vajkert za ZDF, a prenosi HINA.

DOSB trenutno cilja na ponudu 2036. ili 2040. godine, za šta su navodno zainteresovani Berlin, Hamburg, Lajpcig, Minhen i Rur.

Posljednje dvije njemačke kandidature za Zimske olimpijske igre u Minhenu 2022. i Ljetnje igre u Hamburgu 2024. zaustavljene su referendumima.

Minhen je bio domaćin posljednjih Olimpijskih igara koje su održane u tadašnjoj Zapadnoj Njemačkoj 1972. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније