Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnogorska šestorka

N.R.

23. 07. 2024. 19:12 >> 19:28

Uzbuđeni i ponosni olimpijci otputovali za Pariz

Crnogorski olimpijci, svi osim Darka Pešića otputovali su za Pariz koji će ugostiti najbolje sportiste svijeta do 11. avgusta.

Crnu Goru će predstavljati vaterpolisti, teniserka Danka Kovinić, plivači Miloš Milenković i Jovana Kuljača, bokserka Bojana Gojković, jedriličar Milivoj Dukić koji je već stigao u glavni grad Francuske, kao i atletičar Darko Pešić koji će u Pariz stići 25. jula.

Pred put Bojana Gojković je istakla da je uzbuđena i jedva čeka da uđe u ring.

"Veoma sam uzbuđena i ponosna, jedva čekam da krenu mečevi. Sigurno da ću dati sve od sebe i predstavljati svoju državu i grad na najbolji mogući način".

Prvi put na Olimpijskim igrama nastupiće i plivačica Jovana Kuljača.

"Prvi put nastupan na ovako velikom takmičenju, nadam se dobrom rezultatu, možda i novom državnom rekordu. Ekipa je super, zadovoljna sam i spremna, uzbuđena i jedva čekam da stignem tamo" kazala je mlda plivačica.

Naša vaterpolo reprezentacija biće jedina kolektivna selekcija u Parizu. Stefan Vidović je kazao uoči puta da žele rezultat kojim će svi biti zadovoljni.

"Veliko zadovoljstvo i ponos predstavlajti svoju zemlju drugi put na igrama. Imali smo jedan težak put do odlaska na takmičenje, ali to nije jedini cilj, želimo da se što bolje predstavimo, nadam se da ćemo napraviti rezultat kojim ćemo svi biti zadovoljni".

Naša teniserka Danka Kovinić ima iskustvo igranja na pariskoj šljaci, a ovo će joj biti drugi nastup na Igrama, nakon Rio de Žaneira 2016.

„Mnogo mi znači što ću učestvovati baš zbog toga jer je pauza bila duga i zato što sam tokom prethodnih godina imala „rank” za olimpijske igre. Nastup na Igrama u Tokiju 2021. morala sam da otkažem zbog iste ove povrede, koja se desila tada pred sami polazak. Odlazak u Pariz doživljavam kao nagradu za sav trud posljednjih godina i peh zbog kojeg nijesam otišla u Tokio”, zaključila je naša teniserka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније