Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

N. N.

24. 07. 2024. 17:16 >> 17:27
Čitaj mi:

POČELE OLIMPIJSKE IGRE

Argentina u 106. minutu izbjegla poraz, navijači Maroka prekinuli meč

Olimpijske igre u Parizu su počele praskom. I to bukvalno - fudbaleri Argentine su u 106. minutu stigli do remija protiv Maroka (2:2), što je bio signal za navijače afričkog tima da naprave lom. Prvo su petardom gađali „gaućose”, a potom su ih desetine uletjele na teren, tražeći neku svoju pravdu. Igrači su se razbježali, pa nije ni odsviran posljednji zvižduk. Zanimljivo, na sajtu Fife još piše da meč traje, te da ga je sudija samo prekinuo.

Osim po prekidu, utakmica koja je zvanično otvorila OI pamtiće se i po fenomenalnoj akciji Lavova Atlasa - Ilijas Ahomaš iz Viljareala je fenomenalno petom proigrao Bilala el Hanusa, a on odlično proslijedio loptu do Sufijana Rahimija, koji je bio na pravom mjestu i pogodio za 1:0.

Brzno nakon izlaska iz svlačionica Ahomaš je opet zablistao, izborio penal u duelu sa Horheom Solerom, a Rahimi, jedan od trojice igrača starijih od 23 godine, rutinski ga realizovao za 2:0.

"Gaućosi" su smanjili u 68. minutu, pogotkom najmlađeg sina Dijega Simeonea, 21-godišnjeg Đulijana, na asistenciju Solera.

Sudijska nadoknada je bila čak 15 minuta, a u 106. je iskusni golman Munir prvo skrenuo loptu nakon jakog šuta Nikolasa Otamendija do prečke, potom je „gredu” pogodio i Bruno Amione, ali je Kristijan Medina iz Boke bio na pravom mjestu i pogodio za konačnih 2:2.

Tada je nastupio haos...

Tim Havijera Masćerana u narednom kolu grupe B igra sa Irak, dok će se Maroko sastati sa sjajnom Ukrajinom.

U grupi C, Španija je na pariškom "Parku prinčeva" nadvisili Uzbekistan - 2:1.

Mark Pubilj je donio prednost "rohi" u 29. minutu, u nadoknadi 1. poluvremena iz penala izjednačio as iz Serije A Eldor Šomurodov, da bi 23-godišnji Serhio Gomes iz Viljareala za tri minuta prešao put od tragičara do junaka - u 59. mu je Abduvahid Nematov odbranio jedanaesterac, ali ga je u 62. savladao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније