Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

N. N.

24. 07. 2024. 20:38 >> 20:38
Čitaj mi:

REAKCIJE ARGENTINACA

Otamendi: Istorijska greška; Masćerano: Najveći cirkus

Borbe na Olimpijskim igrama u Parizu krenule su dva dana pred otvaranje na Seni fudbalskim utakmicama na stadionima "Park Prinčeva" u Gradu svjetlosti i "Žofroj Gišar" u Sent Etjenu.

I odmah se dogodio skandal, jer je utakmica Maroko - Argentina bila prekinuta sat i 45 minuta, dok su se ispraznile tribine u Sent Etjenu.

Razlog za takvu odluku sudije Glena Niberga je što su navijači Maroka prvo gađali petardama "gaućose", a potom i uletjeli na teren nakon izjednačujućeg gola Južnoamerikanaca u 106. minutu.

Kada su se ekipe vratile na teren, Niberg je na asistenciju iz VAR sobe poništio pogodak Kristijana Medine, jer je Bruno Amione bio u ofsajdu.

To je izazvalo buru u argentinskoj javnosti, ali i svjetski mediji bruje o skandalu na početku OI.

Akteri meča su u čudu šta su doživjeli.

"Ovo je istorijska greška. Ovako nešto se nikada nije desilo. Maroko nije htio da igra, a nismo ni mi. Čekali smo sat i 40 minuta, ali niko nam ništa nije rekao. To te čini bespomoćnim", rekao je kapiten Argentine Nikolas Otamendi.

Selektor Havijer Masćerano je bio razočaran i zbog odluka sudija, ali i onoga što je prethodilo utakmici.

"Provalili su juče u naš kamp i opljačkali nas. Ukrali su Almadine stvari. Traže od nas akreditacije za sve, ali onda se ovakve stvari dešavaju. Sada su navijači sedam puta upadali na teren i onda su nas gađali petardama. Rekli su nam završeno pri rezultatu 2:2. Ni mi ni Maroko nismo željeli da igramo. Ovo je najveći cirkus u kojem sam ikada bio".

Reakcija Lea Mesija, koji je bio olimpijski šampion u Pekingu 2008, na ono što se dogodilo u Sent Etjenu je stala u jednu riječ i emotikon čuđenja:

"Neobično".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније