Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

L.V.

06. 08. 2024. 13:57 >> 15:26
Čitaj mi:

IzJAVE NAKON MEČA

Mo Vagner za RTCG: Franc i ja stvaramo prilike jedan drugome

Košarkaši Njemačke slavili su protiv Grčke 76:63 i tako čeka rivala za finale iz duela Kanade i Francuske.

Nakon meča u miks zoni, Moric Vagner, košarkaš Orlanda koji je imao odličan momentum u stizanju razlike koju je Grđčka napravila u prvoj dionici, govorio je za RTCG  o hemiji koju ima sa mlađim bratom Francom.

"Naravno, ja i Franc stvaramo dobre prilike jedan drugome, znamo kretnju i sve, to što smo braća pomaže", kazao je popularni Mo.

Nije bilo lako, pogotovo u duelima sa Janisom koji traži kontakt igru.

"Janis je fizički nevjerovatan igrač, zasta strašan. Dao nam je 22 poena, ali uspjeli smo da ga izolujemo".

Andreas Obst nije imao meč za pamćenje, ali je srećan što je njegova ekipa prošla dalje

"Na kraju je ispala i super laka utakmica. Nije najbolje krenulo za nas, oni su ušli sa mnogo energije i za njih je bio obećavajući start, ali smo našli rješenje", kazao je košarkaš Bajerna.

On je za RTCG pričao i o "eksploziji" Njemačke u svjetskoj košarci.

"Oduvijek smo imali odlične igrače, tim je bio dobar. Trebalo je to malo sastaviti, mislim da smo našli hemiju, da smo kao porodica, imamo mehanizme u igri uživamo u svemu, naravno srećni smo ali znamo da možemo i bolje".

Na podsjećanje Mundobasketa i polufinala protiv SAD kada je upravo njegova finta nad Majlsom Bridžisom, a onda i pogođen šut rješilo utakmicu, Obst je kazao da bi volio to da ponovi, ali da ipak idu utakmicu po utakmicu.

"Naravno da bi volio da ponovim, oni su sad došli sa još jačim timom, ali idemo utakmicu po utakmicu", kazao je njemački plej.

Tomas Volkap, iz poraženog tima priznaje da je igra u reketu i brzina Njemaca odredula tok utakmice.

"Pa prije svega izbacili su nas iz reketa, igrali su brže od nas igrali su vrlo fizčki. Imaju neke igrače sa kojima je mnogo teško igrati 1 na 1. A onda nismo pogodili sve šuteve. Bilo je slabije nego u prvom djelu, dali smo 25 poena u drugom poluvremenu", kazao je as Olimpijakosa za RTCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније