Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnogorska šestorka

N.R.

05. 08. 2024. 20:33 >> 20:50

CRNOGORSKI JEDRILIČAR

Dukić: Ponosan sam i srećan nakon završetka takmičenja

Crnogorski jedriličar Milivoj Dukić završio je Olimpijske igre u Parizu na 14. mjestu, pošto se deveta i deseta regata neće voziti zbog nedostatka vjetra.

Dukić je nakon završetka takmičenja kazao da je ponosan na urađeno u Parizu.

"Završene su Olimpijske igre ovdje u Marseju, petog dana, malo neočekivano, ali eto, na nesreću zbog loših vremenskih prilika, to jest nedostatka vjetra, nismo uspjeli da završimo te posljednje regate, tako da rezultat ostaje od juče. Završavam olimpijske igre kao 14. plasirani, ujedno je to i moj personalni najbolji rezultat na Igrama. Teško je sada pronaći neke prave riječi, ali jedno je sigurno, zaista mogu da budem ponosan i srećan na ovaj rezultat prije svega, jer je ovo bio dug i težak, jako težak proces spojen sa onim olimpijskim ciklusom iz Tokija."

Potvrdio je Dukić još jednom da je među najboljim svjetskim jedriličarima.

"Bilo je za mene ekstremno teško opstati na ovom nivou sporta, ali evo, zaista sam pokazao i sebi da sam zbilja među najboljima i svjetskim prvacima i takmičarima koji imaju medalje sa svih najjačih svjetskih takmičanja, maltene sam završio na istom broju bodova. Falilo je iskustva u određenim situacijama za ulazak među deset najboljih i toj borbi za medalje. Regate koje sam odjedrio, drugo, treće, sedmo, mjesto su pokazatelj da sam apsolutno konkurentan u samom svjetskom vrhu i da sam mogao s pravom da se nadam i vrhunskom rezultatu. Opet ponavljam, to je sport, nadam se da će biti prilike u budućnosti za popravku i za još bolji plasman." zaključio je Dukić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније