Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

06. 08. 2024. 13:30 >> 13:30

OD SPECIJALNOG IZVJEŠTAČA RTCG-a

Svjetski prvak poslao kući Janisa

Njemačka je prvi polufinalista košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu - aktuelni svjetski šampioni pobijedili su Grčku 76:63 u četvrfinalu.

U "Bersiju" koji će od naredne sezone biti evroligaška sala, kao dom košarkaša Pariza, "manšaft" je "slomio" Grke u posljednjih 12 minuta meča, kada je došla do izražaja dublja klupa aktuelnih svjetskih šampiona.

Grci su bili ti koji su prvi zaprijetili, vodeći u jednom trenutku prve dionice 21:9.

Osjećalo se međutim na tribinama pariške arene, da Njemci ni sa velikim zaostatkom nisu van igre.

U tim trenucima kada je krneuo priključak istakao se Moric Vagner, stariji, ali po kvalitetu slabiji od brata Franca. Popularni Mo je odlično igrao sa niskog posta, par puta i preko samog Janisa Adetokumba.

Jedan od najboljih igrača planete, još jednom je pokazao da nije miljenik FIBA pravila i nedostatkka defanzivne tri sekunde.

Čim su Njemci zatvorili reket, tjerali su Grke na šuteve spolja, a to je i definitivno "Ahilova peta" ekipe Spanulisa, kojima je falio neki od rasnih šutetera, kakav je Kostas Slukas koji je propustio turnir zbog povrede.

Ekipa Gordija Herberta u jednom trenutku je imala petosku u kojoj četvorica igrača mogu da igraju sa loptom u rukama i organizuju napad, a u takvoj situaciji najviše se istakao Franc Vagner, koji nije bio precizan za tri (1/6) ali je zato prodorima pravio pometnju u grčkoj odbrani.

Vagner u kombinaciji sa Isakom Bongom je pravio veliki problem Grcima, a budući košarkaš Partizana je tri puta pogodio van linije 6,75.

Jedan od "X faktora" je i Johanes Timan, dugogodušni igrač Albe koji će od iduče godine igrati u japanskom Gunma Krejd Tandersima. Za njega večeras 10 poena, uz odličnu selekciju šuta.

Na kraju Franc je dao 18 poena, Denis Šruder je dao 13 uz 8 asistencija, Bonga je dao devet uz šest  skokova, Moric je dao osam uz pet skokova.

Kod Grka Janis na kraju 22 poena, Volkap 12, Kostas Papanikolau je dao 10.

Njemačka sada čeka boljeg iz duela Francuske i Kanade.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније