Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Individualni sportovi

N. N.

05. 08. 2024. 10:24 >> 10:24
Čitaj mi:

otklonio dileme

Otac Imane Helif: Ona je jaka i hrabra djevojka

Olimpijske igre u Parizu imaju mnogo heroja, ali se ni o kome ne govori i piše kao o Imane Helif.

Alžirska bokserka je prošla kroz pakao, mediji i pojedinci su je neosnovano optuživali da je muško, čak i kada su objavljeni svi detalji iz njene prošlosti, fotografije kada je bila mala djevojčica.

Najljepši gest je napravila Mađarica Ana Luka Hamori nakon poraza od Helif u četvrtfinalu, kada ju je zagrlila i stala u njenu zaštitu, a sve što je 25-godišnjakinja iz sela Ain Sidi Ali smogla snage da progovori kroz kada je prolazila korz miks zonu bilo je: "Ja sam žena".

Sada se oglasio i njen otac, koji joj je branio da se bavi boksom.

"Moja kćerka je žensko. Podigli smo je kao djevojčicu, ona je jaka i hrabra djevojka. Naučena je da ima jaku volju i radnu etiku u svemu", rekao je Omar Helif za AFP.

I predsjednik Alžira Abdelmađid Tebune je poručio da je cijela zemlja uz Imane.

"Čestitke na tvom plasman u polufinalu, Imane Helif. Učinila si ponosnim Alžir, alžirske žene i naš boks. Bićemo uz tebe kakav god rezultat da ostvariš", napisao je Tebune na društvenoj mreži X.

Sumnja se da bokserka koja je nastupala i na Olimpijskim igrama u Tokiju i svjetskim i afričkim prvenstvima ima hiperandrogeniju, koja izaziva veći nivo testosterona u krvi.

Zbog toga je južnoafričkoj atletičarki Kaster Semenji svojevremeno zabranjeno da se takmiči, a onda naređeno da koristi ljekove kojima bi smanjila nivo testosterona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније