Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

02. 08. 2024. 17:15 >> 18:13

OD SPECIJALNOG IZVJEŠTAČA RTCG-A

Marokanska fudbalska bajka živi i poslije Katara: "Lavovi Atlasa" u polufinalu OI

Fudbaleri Maroka ubjedljivo su savladali reprezentacju SAD 4:0 i tako se plasirali u polufinale Olimpijskog turnira u Parizu.

Ekipa bivšeg fudbalera Porta Tarika Sektiuia je od početka nametnula svoj ritam, odigrala odlično na posjed, ali i na kontre na koje "Jenkiji" jednostavno nisu imali rješenje.

Stadion "Park prinčeva", dom fudbalera PSŽ-a je danas je izgledao kao da se igra u Kazablanki, budući da su marokanski navijači činili ubjedljivu većinu na stadionu.

Uz frenetičnu podršku sa tribina "Lavovi Atlasa" su uspjeli da brzo da iskoriste atmosferu i dođu do prednosti, doduše sa bijele tačke.

Nejtan Hariel je bio neoprezan u svojih 16 metara, sudija Jael Perez je imao dobar pogled na situaciju i pokazao je na bijelu tačku

Sufien Rahimi je preuzeo odgovornost i jakim i preciznim udarcem savladao Patrika Šilta.

Imali su Marokanci igru do kraja prvog poluvremena alo nisu uspjeli da savladaju više američkog golmana.

U nastavku situacija na terenu se nije mijenjala. Marokanci su imali i posjed i igru, i u 63. minutu udvostručili su prednost.

Adbe Ezalzuli je pokazao da posjeduje odličnu vizuju pronašao je Ilijasa Akomača koji se sjajno snašao u i pogodio uz lijevu stativu mrežu Amerikanaca.

Samo sedam minuta kasnije stavljena je tačka na meču Ašraf Hakimi najbolji marokanski fudbaler se stušio u kotri ka golu Šilta i preciznim udarcem zaključao pobjedu.

Do kraja meča Marokanci su  opet savladali SAD,  novim pogotkom sa bijele tačke, nakon igranja rukom u američkih 16 metara.

El Mehdi Maub je dobio priliku u pogodio je za konačnih 4:0.

Marokanci sada čekaju u polufinalu iz duela Japana i Španije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније