Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

26. 06. 2024. 09:27 >> 09:27

KRAJ GRUPNE FAZE

Dan konačnog raspleta

Za sada imamo samo dva definisana para osmine, subota 18h Italija-Švajcarska u Berlinu i takođe subota 21h Njemačka-Danska u hramu Dortmundu. Ono što je bitno to je šema za dalje, gdje bi trebala biti četvrtfinala Njemačka-Španija i Francuska-Portugal na istoj strani kostura, znači sa posljedičnim ukrštanjem u polufinalu što je pakao, a na drugoj može da bude Italija-Engleska i Belgija-Austrija, ali tu prvo moramo da vidimo da li će Belgija danas uopšte osvojiti grupu, a onda i puno neizvjesnije mečeve osmine finala da bi došli do toga.

Večeras će se složiti preostalih šest parova osmine, da probamo uprostiti za lakše praćenje. U 18h je rasplet ove najizjednačenije grupe, X na Rumunija-Slovačka je pao na 2.05, a vjerovatno će još padati, jasno da "biskvitom" prolaze zajedno, u slučaju pobjede Belgije, Rumunija je druga i sa remijem i sa pobjedom, dok je Slovačka remijem treća, a pobjedom čak prva, ona bi teoretski imala jak motiv da ipak juri pobjedu.

Belgija može da bude prva, ali ako izgubi od dobre Ukrajine onda čak i posljednja, i kući. Ono što je vrlo vjerovatno - iz ove grupe će otići tri selekcije dalje, osim ako ne budu dva ubjedljiva poraza, ili ako budu poražene baš selekcije Ukrajine i Slovačke, onda bi treća bila Ukrajina i to sa gorom gol razlikom od Mađarske, koja evo tri dana čeka sudbinu. Ipak, hajde da uzmemo da će Belgija biti prva, a sa onim "biskvitom" Rumunija druga i Slovačka treća, i tri ekipe prolaze. Onda ostaje da se čeka posljednji rasplet u 21h, Portugal rotira, Gruzija se nada čudesnoj pobjedi, onda bi išla dalje, sa druge ili treće pozicije.

Ako ipak uzmemo da Portugal neće dozvoliti poraz, onda ostaje da Češka i Turska direktno rijese plasman kao i 2008. i 2016. takođe u posljednjem kolu. Češka prolazi jedino pobjedom, Turska može da prođe porazom, ali pod uslovom da ne bude veći od dva razlike (da bi bili bolji od Mađarske) i naravno da Gruzija ne savlada Portugal. Ali ako padne na treće mjesto, Turska bi morala na Španiju, tako da će jasno probati da ostvari bar taj remi koji joj garantuje drugo mjesto i susret sa Austrijom.

Ako uzmemo da Turska neće izgubiti kao najrealniju opciju, uz onakav rasplet u grupi Belgije, dobili bi ovakve parove: Portugal-Mađarska, Španija-Slovačka, Belgija-Slovenija, Engleska-Holandija, Austrija-Turska i Francuska-Rumunija.

Francuska čeka drugog iz grupe E i to jedino ne zavisi od ovih tumbanja sa trećeplasiranim. Ali ako ipak Češka dobije Tursku (sa manje od tri razlike) to onda lančano mijenja sve, Španija je ta koja bi igrala sa trećim iz te grupe ako treći iz F grupe prođe, dakle bilo bi Španija-Turska. Onda bi Portugal igrao sa Slovenijom (jer Mađarska bi išla kući), Belgija bi igrala derbi sa Holandijom, a Engleska bi igrala sa Slovačkom, dok bi naravno Austrija igrala sa Češkom.

Dakle, moglo bi doći do totalnog tumbanja u posljednjim trenucima meča Češka-Turska i tu će svi čekati svog rivala, osim Francuske koja će ga svakako saznati u 19.50, i ova dva već poznata para za subotu. Baš je komplikovano prosto, pa da vidimo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније