Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 09. 2024. 15:05 >> 15:05

Rasplet Libertadoresa

San Botafoga, River protiv Hulka

Botafogo je u polufinalu Libertadoresa nakon čak 51 godine! "Il Glorioso" je uspio kasno sinoć da preživi na uzavrelom Morumbiju protiv domaćeg Sao Paula nakon gola argentinskog talenta Almade za 0:1. Promašio je Sao Paulo i penal preko Lukasa Moure, bivše zvijezde PSŽ-a i Totenhema, kojem je to prvi promašeni penal u karijeri.

U nastavku je argentinski špic Kaleri koji je još 2016. prvi put stigao u Sao Paulo iz Boke promašio nekoliko šansi, ali spasonosno dao gol za 1:1 u samom finišu. Međutim, u penal seriji baš Kaleri je promašio, a nakon maratona presudio je mladi Mateus Martins kojeg je Udineze prošle godine uzeo i proslijedio Votfordu.

Botafogo u polufinalu, prošle godine smo ih dobro pratili, imali su prednost od 13 bodova u ligi i titulu u džepu, a onda su filmskim preokretima gubili mečeve u seriji, titulu je odnio Palmeiras sa Endrikom a oni završili u agoniji peti! Jedva su ušli i u ovaj Libertadores, ali odlaskom prgavog Diega Koste sad opet blistaju, evo ih u sanjanom polufinalu, a u prvenstvu su opet prvi sa 56 bodova, tri više od šampiona Palmeirasa i četiri više od ovogodišnje senzacije Fortaleze koja je dugo bila prva, a sad se njima dešava depresija i pad. Da li Botafogo može napokon do titule, a možda čak i do Libertadoresa koji pamte jos iz doba Garinče ali nikad ga nisu osvojili?

U nedjelju dočekuju Gremio koji je jedan od tih tragičnih mečeva prošle jeseni (od 3:1 do 3:4 brzim het trikom Suareza), ima nakon toga još 10 kola, a u polufinalu Libertadoresa igraće s pobjednikom večerašnje bitke Penjarol-Flamengo, Urugvajci slavili 0:1 na Marakani.

U Urugvaju se sprema "ludnica", Penjarol je bio osvajač 1982. i 1987, ali sad je Flamengo daleko skuplji i jači tim. Botafogo je bio inače samo dva puta šampion Brazila, posljednji put 1995, možda je doskorašnji trener Brage Artur Žorž taj mesija kojeg su čekali.

Nevjerovatan san Botafoga, a u drugom polufinalu River će igrati sa Atletiko Mineirom kojeg predvode vječni Hulk, Paulinjo koji je doskorašnji špic Leverkuzena, Bernard koji je dugo bio u Šahtjoru i ekscentrični Dajverson koji je u dresu Alavesa srušio onu premoćnu Barsu na Kampu Nou 2016. Jutros, Mineiro je izbacio 2:0 branioca trona Fluminense, Hulk je promašio penal na početku, ali je poslije namjestio dva gola Dajversonu koji je postao heroj. Fluminense se tako oprostio od titule koju su osvojili prošle godine na Marakani protiv Boke, prije samo devet mjeseci igrali su sa Sitijem finale za šampiona svijeta, a sad su vrlo blizu ispadanja u drugu brazilsku ligu.

Mineiro je daleko od vrha u prvenstvu i baciće se na dvomeč sa Riverom 23 i 30.oktobra, finale je u novembru na jedan meč, a osvajač će 11.decembra u Dohi igrati sa Pačukom četvrtfinale Interkontinentalnog kupa, eventualno tri dana kasnije polufinale s pobjednikom meča Al Ahli-Al Ain, i eventualno 18.decembra finale sa Realom na Lusailu. Radi se o tituli Interkontinentalnog šampiona, jer titula šampiona svijeta sad će se dodijeljavati svake četiri godine, počev upravo od narednog ljeta u Americi gdje će se 32 tima boriti punih mjesec dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније