Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

28. 09. 2024. 22:36 >> 22:37
Čitaj mi:

lak trijumf nad splitom

Žakelj: Dogovor je bio da se pokaže reakcija i bila je prava

U duelu sa još jednim rivalom nižeg kvaliteta, košarkaši Budućnost Volija su pokazali nadmoć i savladali Split 97:75 u 2. kolu AdmiralBet ABA lige.

Sve je riješeno u 1. četvrtini, u kojoj je Rašid Sulejmon "zatrpao" koš Dalmatinaca, a trener Andrej Žakelj je čestitao svojim izabranicima zbog prave reakcije nakon ubjedljivog poraza od Bešiktaša u Evrokupu (94:76).

"Poslije utakmice u srijedu na treningu i sastancima je bio dogovor da mora da se pokaže reakcija i mislim da je bila prava. Prvu četvrtinu smo otvorili vrlo dobro i održavali to do kraja. Jedan od glavnih zadataka je bio skok i kontrola reketa, mislim da smo i to uspjeli. Kad to radiš, onda je sve lakše i u napadu", naglasio je slovenački stručnjak.

"Plavi" su u srijedu u Istanbulu trojke gađali 3-14, a večeras su pogodili devet u 1. poluvremenu, tj. 12 od 25 ukupno.

"Analizirali smo meč protiv Bešiktaša, odigrali smo kako ne bi trebalo. Ovo je ekipa koja može da daje trojke, kad to krene onda se i opustiš u napadu. To je bitan element".

U srijedu Budućnost čeka znatno ozbiljniji zadatak - duel sa Gran Kanarijom u "Morači".

"Biće vrlo teška utakmica, Gran Kanarija je standardno neugodna. Dobila je Trento u 1. kolu, biće drugačiji meč nego ovaj, veći je i pritisak, jer nam je to prva utakmica kod kuće u Evrokupu. Moramo da pristupimo kao večeras i mislim da možemo da igramo sa njima", zaključio je Žakelj.

Slaven Rimac je svjestan razlike u kvalitetu.

"Zahtjevna utakmica za nas, jer nam je druga u posljednjih 48 sati, uz prilično nezgodan put do Podgorice. Prva četvrtina je usmjerila utakmicu u korist rivala, ali s obzirom kako se ona razvila nisam skroz nezadovoljan kako je ekipa reagovala. U nekoliko navrata smo stigli na 14-15 razlike, ali smo napravili neke naivne greške", poručio je trener Splita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније