Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

28. 09. 2024. 18:02 >> 18:29
Čitaj mi:

premijer liga (6. kolo)

Arsenal u drami stigao Siti, Brentfordov uzaludni podvig

Mančester siti se "okliznuo" na gostovanju Njukaslu, osvojio samo bod, što je iskoristio Arsenal i stigao ga na diobi 1. mjesta. "Tobdžije" su savladale Lester (4:2), pa će bar do večeras biti na vrhu, jer Liverpul na gostovanju Volvsu ima šansu da za bod prestigne dva najbolja tima iz prošle sezone, baš kao i Aston Vila sjutra porotiv Ipsviča na strani.

Tim Mikela Artete je poveo u 20. minutu golom Gabrijela Martinelija, da bi u sudijskoj nadoknadi 1. poluvremena povisio Leandro Trosar.

Gosti su smanjili preko Džejmsa Džastina već u 47. minutu, uz dozu sreće ali se sve i dalje pitao Arsenal. Šanse za 3:1 su u istoj akciji u 53. minutu imali Gabrijel, Rikardo Kalafjori i Jurin Timber, da bi u 58. Trosar pogodio stativu.

Kazna je stigla u 63. minutu, kada je Džastin fenomenalno uhvatio volej i izjednačio na 2:2.

Zanimljivo je da je 22-godišnji defanzivac do danas na 68 utakmica u Premijer ligi samo dva puta tresao mreže, i to u sezoni 2020/2021. Posljednji put se upisao 3. februara 2021. takođe u Londonu, u pobjedi nad Fulamom (2:0).

Arsenal je do kraja opsjedao gol rivala, a više nego zasluženu pobjedu mu je donio autogolom Vilfred Ndidi u 94. minutu. Tačku na "i" je stavio Kai Haverc u 99. minutu.

Čelsi ima bod manje od dvije najbolje ekipe, jer je savladao Brajton 4:2, a Kol Palmer postao prvi igrač u istoriji Premijer lige sa četiri pogotka u 1. poluvremenu.

Brentford je postao prvi tim u istoriji Premijer lige koji je na tri vezana meča dao gol u 1. minutu, ali je iz ta tri duela odnio samo bod. Od Mančester sitija i Totenhema je izgubio, danas je na svom terenu mogao samo do 1:1 protiv Vest Hema.

Brajan Embeumo je načeo mrežu "čekićara" poslije 36 sekundi, ali je Tomaš Souček u 51. pogodio za remi.

Brentfordu makar za utjehu ostaje istorija...

Everton je nakon preokreta protiv Kristal Palasa stigao do prve pobjede u sezoni (2:1), dok je Fulam golom Raula Himenesa u 51. minutu "skinuo" Notingem forest sa liste neporaženih timova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније