Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

28. 09. 2024. 19:59 >> 20:01
Čitaj mi:

PRIPREME ZA U23 EP

Tri medalje za boksersku reprezentaciju u Madridu, zlato Bojane Gojković

Seniorska bokserska reprezentacija Crne Gore je na međunarodnom turniru "Enrike Rodriges Dakal", koji se tradicionalno održava u glavnom gradu Španije, osvojila tri medalje.

Zlato je pripalo Bojani Gojković, srebro Petru Liješeviću, a bronza Tomislavu Đinoviću. Njih troje su u Madridu pratili treneri Nikola Ružić i Momčilo Zlatičanin.

Gojkovićeva je u polufinalu savladala Ana-Isabelu Rodriges iz Španije 5:0, a u finalu istim rezultatom Mađaricu Rebeku Doboš.

Liješević je u polufinalu pobijedio Rubena Ibanjesa iz Španije 4:1, dok je u finalu poražen od Engleza Tigna Skota.

Đinović je u četvrtfinalu savladao Isa Akrema iz Škotske (3:2), a u polufinalu je poražen od Aleksa Hegartija iz Velsa 4:1.

"Turnir u Španiji je bio veoma značajan za naše boksere i ujedno je služio kao posljednja kontrola pred U23 Evropsko prvenstvo, koje ih očekuje od 10. do 20. oktobra u Bugarskoj. Svi su odradili po dva meča sa jakim protivnicima i pokazali su kvalitet", rekao je Ružić.

Selektor Crne Gore je naglasio da je Gojkovićeva pokazala veliku zrelost u ringu.

"Ove godine je imala mnogo jakih međunarodnih mečeva i kampova, a najveći impuls joj je dalo učešće na Olimpijskim igrama. Kod Liješevića se osjetila pauza od skoro pet mjeseci, nakon loma i operacije ruke, ali je najvažnije da se vraća u formu. Đinović je dugo imao pobjednički niz i smatram da nije loše što je ovdje prekinut, kako bi izvukao pouke. Svakako su njegovi nastupi apsolutno zadovoljili očekivanja", poručio je Ružić, koji je ubijeđen da Crna Gora može mnogo na U23 EP.

"Narednih 15 dana do početka šampionata u Bugarskoj ćemo iskoristiti da podignemo formu i da poradimo na nedostacima koje smo ovdje uvidjeli. Mislim da će ekipa u Bugarskoj biti veoma respektabilna i sa punim pravom možemo da očekujemo dobre rezultate".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније