Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

S.V.

28. 09. 2024. 15:34 >> 15:32

Rajčić: EHF sedmica pun pogodak; Brnović: Probali smo mnogo novih stvari

EHF sedmica je bila pun pogodak i "lavice" su je iskoristile na najbolji način, kazala je Marina Rajčić nakon što su naše najbolje rukometašice kompletirale prvo okupljanje pod vođstvom nove selektorke Suzane Lazović.

"Sve je nekako novo, ali opet i staro, trebalo nam je malo vremena da se priviknemo jedni na druge. Radili smo vrijedno, jedva čekam naše naredno okupljanje gdje ćemo da radimo neke konkretnije stvari", kazala je naša golmanka i dodala:

"Atmosfera je kao uvijek bila odlična. Ovo je bilo pravo vrijeme da se naviknemo na nove stvari koje donosi selektorka. Bilo je izazovno, a u oktobru ćemo igrati i utakmice, gdje ćemo moći da primijenimo sve ono što smo radili ove sedmice. Rukomet se mijenja, nije isti kao prije deset godina, tako da i mi treba da unesemo neke novine", kazala je Rajčić.

Kaže da ekipa mora da nadogradi neke stvari, pogotovo u napadu.

"Naš sistem zahtijeva jako dobru odbranu, gdje se puno trošimo, a današnju rukomet je veoma brz. Treba samo da nadogradimo neke stvari i mislim da će onda sve biti dobro", istakla je Rajčić.

Ona se osvrnula na izazove koje ih čekaju na Evropskom prvenstvu.

"Biće teško, jer danas svaka reprezentacija može da iznenadi. Eto, mi smo se mučili sa Paragvajem , jer nismo navikle na njihov stil igre. Rivale u grupi dobro poznajemo, spremićemo se i očekujem dobre partije", zaključila je Marina.

I pivot Tatjana Brnović ističe sjajnu atmosferu i zadovoljstvo urađenim tokom EHF sedmice.

"Probali smo mnogo novih stvari u odbrani i napadu, kako bi što prije ušli u sistem nove selektorke. Brzo će i to okotbarsko okupljanje, dosta je posla pred nama", kazala je Brnović.

Ona vjeruje da će se "lavice" u narednom periodu vratiti u vrh svjetskog rukometa.

"Nakon razočaranja koje smo doživjele u olimpijskim kvalifikacijama stigli smo sa nekom novom energijom i željom da pokažemo da je to bio samo loš period. Vjerujem da pripadamo evropskom vrhu", istakla je Tanja.

Kaže da je grupa na EP zahtjevna, ali vjeruje u prolaz.

"Smatram da je naša grupa najteža, pogotovo je i sistem takmičenja težak, jer samo dvije ekipe iz grupe idu dalje. Srbija je recimo mlada ekipa, koja igra odlično, ne bi me iznenadilo da izbore plasman u anrednu rundu. Najveći izaov biće Rumnija, tamo se mnogo ulaže i kvalitetna su selekcija. Vjerujem ipak da imamo kvalitet da prođemo dalje", zaključila je naša pivotkinja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније