Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

28. 09. 2024. 22:56 >> 23:00
Čitaj mi:

LA LIGA (8. KOLO)

Tandem Budimir - Saragosa srušio Barselonu

Barselona je u prvih sedam kola La Lige bila perfektna, imala gol-razliku 23:5, zbog čega je kao apsolutni favorit stigla na "El Sadar". Ali, Osasuna je pokazala zašto je jedno od prijatnijih iznenađenja, jer je slavila 4:2.

Heroji su bili Ante Budimir i Brajan Saragosa. Hrvatski centarfor je donio prednost domaćima u 18. minutu, nakon centaršuta omalenog krila.

Saragosa, koji je fenomenalnom partijom u dresu Granade baš protiv Barse (dva gola i stativa) 8. oktobra prošle godine "kupio" kartu za odlazak u Bajern već u januaru, povisio je na 2:0 na sjajan način - pretrčao je 19-godišnjeg štopera Serđa Domingesa, a onda majstorski prevario golmana Injakija Penju i lako zatresao mrežu.

"Blaugrana" je smanjila preko Paua Viktora u 53. minutu, koji je iskoristio dvije početničke greške golmana Serhija Erere, ali je u 72. sve dileme otklonio Budimir - Dominges je opet ispao, a Hrvat iznudio penal koji je i realizovao.

Budimir i Saragosa su zajedno izašli iz igre u 77. minutu, uz ovacije 22.322 navijača u Pamploni.

To nije bio vrhunac atmosfere na "El Sadaru", jer ju je "zapalio" Abel Bretones fenomenalnim pogotkom za 4:1.

Do kraja je viđen još jedan prelijep pogodak, ovog puta u režiji Lamina Jamala u 88. minutu.

Najbolji mladi igrač planete ima četiri gola i pet asistencija u prvih osam kola i na pragu je učinka iz prošle sezone, u kojoj je po pet puta zatresao mrežu i imao dodavanje za pogodak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније