Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N. N.

17. 06. 2024. 00:48 >> 00:53
Čitaj mi:

samo četiri puta gađali u okvir gola

Belingemovi rekordi u noći u kojoj je viđeno najmanje šuteva od 1980.

Od očekivanog spektakla nije bilo ništa, Engleska i Srbija nisu odigrale meč kakav se najavljivao.

O tome najbolje govore brojke - prvi put na ovom Evropskom prvenstvu je viđen samo jedan gol, a viđeno je samo 11 šuteva (sedam Gordog Albiona, četiri "orlova"), što je najmanje od 1980. godine otkada se ta statistika vodi na šampionatima Starog kontinenta.

Englezi su imali tri šuta u okvir gola, a Srbi jedini u 82. minutu, kada je Džordan Pikford odbranio solidan pokušaj Dušana Vlahovića.

Selekcija "tri lava" je blokirala tri šuta rivala, "orlovi" jedan, a imali su jedan pokušaj više van okvira gola (dva prema jedan).

Zanimljivo, Engleska je postala prvi tim u istorji koji je pet puta zaredom u grupnoj fazi EP sačuvao mrežu.

Jedini gol je dao Džud Belingem i ispisao dvije stavke u istoriji - drugi je igrač u istoriji koji je prije 21. rođendana pogađao i na Euru i na Mundijalu nakon sunarodnika Majkla Ovena, te postao prvi ervopski igrač koji je igrao na tri mnajveća takmičenja prije nego što je napunio 21 godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније