Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

25. 06. 2024. 23:51 >> 23:51
Čitaj mi:

SELEKTOR ENGLESKE ZADOVOLJAN

Sautgejt: Imali smo mnogo problema, sada sve dolazi na mjesto

Engleska je na Euro stigla kao glavni favorit, ali je malo šta pokazala u grupi C.

Na startu je savladala Srbiju 1:0 na utakmici sa najmanje šuteva ka golu na evropskim prvenstvima od 1980. godine, otkada se ta statistika vodi (11), a onda remizirala sa Danskom (1:1) i Slovenijom (0:0).

Kritike su sve glasnije, ali Garet Sautgejt, koji je poručio da će podnijeti ostavku ako ne osvoji titulu, smiruje strasti i vidi napredak.

"Mislim da smo mnogo unaprijedili igru s loptom. Dobro smo otvarali akcije, vidi se naporan rad, ali nam još nedostaje završnica. Momci koji su ušli u 2. poluvremenu su odradili dobar posao, pokušali smo da dođemo do pobjede ofanzivnim zamjenama", rekao je selektor Gordog Albiona.

Prvi put na prvenstvu je zaigrao najbolji igrač Čelsija, Kol Palmer.

"Bio je veoma dobar. Pronalazio je rupe i stvarao šanse, trudili smo se da mu omogućimo da postigne gol u finišu. I nije samo on unio svježu krv, već i ostali mladi igrači Entoni Gordon i Kobi Mejno. Bilo je mnogo dobrih stvari na kojima možemo da gradimo igru".

Englezi su u lakšoj polovini žrijeba, jer do eventualnog finala ne mogu da se sretnu sa ostala četiri tima koja su bila među pet najvećih favorita pred početak Eura - Francuskom, Njemačkom, Španijom i Portugalom.

"Moramo da igramo dobro ko god da nam bude rival i znamo da će nam biti teško. Ne bi trebalo da nas zavede to u kojoj smo polovini žrijeba. Imali smo mnogo problema pred početak turnira, ali sada sve dolazi na svoje mjesto. Način na koji smo se branili je veoma pozitivna stvar i na tome ćemo graditi samopouzdanje. Stvarali smo i šanse, ali moramo da ih koristimo", zaključio je Sautgejt.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније