Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

L.V.

26. 06. 2024. 23:12 >> 23:12
Čitaj mi:

EURO 2024

Turska sa igračem više strahovala do kraja

Fudbaleri Turske plasirali su se u nokaut fazu nakon što si savladali Češku sa 2:1, u scenariju sličnom kao i protiv Gruzije u prvom kolu.

Od 21. minuta Turci su imali igrača više na terenu, nakon što je drugi žuti karton dobio Barak, ali nisu uspjeli da to iskoriste i ranije privedu meč kraju, 

Naprotiv bojali su se do posljednjeg trenutka da Česi nekim slučajem ne pogode i tako prođu dalje.

Rezervista Čenk Tosun je u sudijskoj nadoknadi iz kontre postavio ipak konačan rezultat i pobjedu svoje ekipe.

Vinćenco Montela je odlučio nakon meča sa Portugalom da vrati u sastav mlade zvijezde Ardu Gulera i Kenana Jildiza.

Češka je bolje djelovala ipak, konkretnije, bolje pozicionirano, a tome u prilog ide i prva prilika na meču kada je Provod nakon pasa Baraka umalo pogodio mrežu Turske.

Taktika Ivana Hašeka ozbiljno je uzdrmana kada je upravo Barak nakon dva brza žuta kartona u 11. i 21. minutu dobio crveni karton pa je popularna "Lokomotiva" kojoj je trebala pobjeda ostala sa desetoricom.

Očekivao se pritisak Turaka na gol Staneka, ali osim par individualnih prodora Jildiza, nije se osjećala brojčana prednost.

Naprotiv najveću šansu imala je upravo Češka kada je Jurasek na pas Provoda izbio sam na golmana Gunoka, ali je čuvar mreže Bešiktaša uspio da odbrani udarac.

U nastavku Turska je pak počela da koristi brojčanu nadmoć i došla je do vođstva.

Doduše gol ne može da se zavede pod "fer plejom". Golman Stanek je prvo sjajnom paradom odbranio udarac Jildiza, ali se tom prilikom povrijedio i tražio da se meč zaustavi.

Nije bilo reakcije, Juksek je probao, lopta mu se odbila, proigrao je Hakana Čalhanoglua koji je bio precizan.

Djelovalo je tada da će Turci lagano da privedu meč kraju, ali uporni Česi se nisu predavli.

Uspjevaju u 66. minutu da dođu do izjednačenja. Hori je prethodno imao u petercu kontakt sa Gunokom, ali sudija niša nije svirao, a specijalac Vest Hema Tomas Souček je pogodio za 1:1.

Turci su nakon toga gledali da eksploatišu Češke napade, i iz kontra su prijetili, ali Jildiz i Jilmaz nisu bili precizni iz takvih prilika.

Ipak baš kao i protiv Gruzije, kada protivnik napadne, Turci koriste kontru i rezervista Čenk Tosun stavlja tačku na meč i prolaz dalje. 

Ekipu Vinćenca Montele ide na Austirju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније