Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

25. 06. 2024. 08:51 >> 08:52
Čitaj mi:

MNOGO OPCIJA U IGRI

Rasplet u grupama C i D - skoro svima odgovara remi

Nakon uzbudljivih završnica u grupama A i B i golova u sudijskim nadoknadama koji su promijenili sudbine mnogih selekcija, a najviše Hrvatske, vrijeme je za prvi dan na Evropskom prvenstvu kada će se igrati četiri utakmice.

Na redu je rasplet u grupama C i D, iz kojih su već poznata tri putnika u osminu finala - Engleska iz C, te Francuska i Holandija iz D, a bilo bi čudo da im se makar kao najbolja trećeplasirana ne pridruži i Austrija.

Za nokaut fazu će se boriti i dvije ex-YU selekcije, Srbija i Slovenija, ali je moguće da obje "izvise".

Slovenci su u boljoj situaciji, jer bi im remi sa Gordim Albionom osigurao nokaut fazu, s obzirom na to da bi bili ispred trećeplasiranih ekipa iz grupa A (Mađarske) i B (Hrvatske).

Tiim Matjaža Keka bi i uz poraz do dva gola razlike ostao u igru za nastavak takmičenja, ali bi tada zavisio od drugih.

Srbija je na začelju grupe C sa bodom, pa joj je za siguran plasman u narednu fazu neophodna pobjeda nad Danskom. Tim Dragana Stojkovića bi mogao da prođe i s remijem, ali bi mu u tom slučaju bio potreban poraz Slovenije sa makar dva razlike, te da Češka i Gruzija izgube sjutra od Turske, odnosno Portugala.

Danci imaju isti broj bodova (dva) i gol-razliku (2:2) kao Slovenija i za njih važi ista kombinatorika kao za "deželu".

U grupi D je znatno jasnija situacija, jer su Francuska i Holandija sa četiri boda već u osmini finala, a Austrija sa tri boda i pozitivnom gol-razlikom (3:2) je daleko ispred Mađarske (tri boda, razlika 2:5) i Hrvatske sa dva.

"Trikolori" igraju sa prvom selekcijom koja je ostala bez šansi za nastavak takmičenja, Poljskom, dok će "lale" i tim Ralfa Rangnika odlučivati o 2. mjestu u grupi, koje za rivala donosi drugoplasirani tim grupe E.

Program na kanalima Javnog servisa počinje u 17 časova, kada kreće specijalna emisija "Euroforija" na TVCG2, gdje će sat kasnije početi prenos utakmice Francuska - Poljska, a u istom terminu na TVCG 3 je duel Holandija - Austrija.

Od 20 časova na TVCG 1 je nastavak "Euroforije" i potom od 21 duel Danske i Srbije, a na TVCG 2 je utakmica Engleska - Slovenija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније