Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

25. 06. 2024. 22:53 >> 23:12
Čitaj mi:

ISPALI "ORLOVI"

Srbija bez osmine finala, Danska kao Portugal 2016.

Prvi put kao nezavisna država je Srbija zaigrala na evropskim prvenstvima, stigla u Njemačku sa velikim ambicijama, ali je nastup završila već u grupnoj fazi, nakon remija sa Danskom (0:0).

Tim sa sjevera Evrope je bio bolji do finiša, "orlovi" do druge polovine 2. poluvremena nisu uputile ni jedan šut ka golu Kaspera Šmajhela, zbog čega se Dragan-Piksi Stojković odlučio na totalnu ofanzivu.

Na poluvremenu je zamijenio neprimjetne Nemanju Gudelja i Lazara Samardžića i ubacio kapitena Dušana Tadića i Luku Jovića. U 67. minutu je stavio i trećeg špica, Dušana Vlahovića, nakon čega je njegov tim po inerciji krenuo naprijed, jer i nije mogao da igra drugačije sa toliko ofanzivnih igrača.

Najveću šansu je imao Aleksandar Mitrović u 81. minutu, nakon što je Vlahović izborio loptu, ali je napadač Al-Hilala šutirao pored gola.

Srbija je mogla do pobjede u 92. minutu, ali je Sergej Milinković-Savić šutirao pravo u Kaspera Šmajhela.

"Orlovi" su kratkotrajno slavili i autogol Joahima Andersena u 53. minutu, jer je Jović bio u ofsajdu.

Danska je tako sa tri remija prošla u osminu finala, kao Portugal 22016. kada je postao prvak Evrope.

Sa istim učinkom je prošla i Slovenija kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija, ali je osvojila 3. mjesto u grupi iako je imala isti broj bodova (tri), gol-razliku (2:2) i žute kartone (šest) kao Danska. Presudilo je to što je tim sa sjevera Evrope bio u drugom, a "dežela" u trećem šeširu na žrijebu.

Ovakav rasplet u grupi C znači i da je Hrvatska definitivno otpala sa Eura, jer joj je bio neophodan ubjedljiv poraz Slovenije i da Danska savlada Srbiju, kako bi čekala da i Češka i Gruzija izgube u posljednjem kolu grupe F.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније