Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ N1 ]

19. 08. 2024. 22:36 >> 22:36
Čitaj mi:

značajni napori usmjereni na provincije Izmir i Mugla

U Turskoj se nastavlja borba protiv šumskih požara

Vatrogasci u Turskoj bore se da obuzdaju šumske požare koji nastavljaju da pustoše nekoliko regiona, a značajni napori su usmjereni na provincije Izmir i Mugla.

Nekoliko požara u šumovitom području u Izmiru iziskuje opsežne napore u gašenju, a raspoređene su kopnene i vazdušne ekipe, odnosno pet aviona i osam helikoptera.

Regionalna uprava šumarstva Izmir mobilizovala je 18 cistjerni za vodu i sedam vozila za snabdijevanje za gašenje požara, prenosi Anadolija.

U međuvremenu, u oblastima Jatagan i Ula u provinciji Mugla, vatrogasni timovi takođe gase požare vadušnim i kopnenim vozilima, uključujući tri helikoptera opremljena tehnologijom za noćno izviđanje, raspoređena tokom cijele noći.

U gašenju požara u Uli pomaže i amfibijski avion iz Azerbejdžana, koji je u 12 naleta na zonu požara ispustio ukupno 114 tona vode.

U nedavnim izvještajima navodi se značajan rast broja šumskih požara u Turskoj ove godine.

U periodu od 1. januara do 19. avgusta prošle godine zabilježeno je 1.419 šumskih požara, dok je u istom periodu ove godine registrovano 2.529 požara.

Podaci Generalnog direktorata za šumarstvo pokazuju i značajno povećanje opožarenih površina, sa 8.865 hektara prošle godine na 17.456 hektara ove godine. Slično je i sa nešumskim područjima, sa 2.012 požara prijavljenih prošle godine, a 2.793 ove godine.

Samo u avgustu, Turska je zabilježila 439 šumskih požara, a timovi su reagovali na 247 incidenata, uključujući 109 šumskih požara, između 15. i 18. avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније