Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 08. 2024. 17:00 >> 17:01
Čitaj mi:

VATRA ZAHVATILA ŠUME

Gori u Izmiru: Zbog požara evakuisano oko četiri hiljade ljudi

Šumski požari zahvatili su djelove zapadne Turske što je izazvalo evakuaciju skoro četiri hiljade stanovnika, saopštila je Uprava za katastrofe i vanredne situacije (AFAD).

Helikopteri i vodeni bombarderi koji su danas uvedeni u borbu protiv požara u odmaralištu Izmir, na turskoj obali Egejskog mora, prizemljeni su danas zbog jakog vjetra, javila je televizija NTV.

Ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja rekao je da je 900 stanovnika u pet pogođenih okruga evakuisano tokom noći u Izmir, treći grad po broju stanovnika u zemlji, prenosi Al Džazira.

AFAD je saopštio da je 1.430 ljudi u Izmiru odvedeno na sigurno, 1.475 u Manisu, 516 u Bolu i 550 u Ajdinu, nakon što je izbio ukupno 131 šumski požar na poljoprivrednom i šumskom zemljištu u tim gradovima tokom protekle sedmice.

Ministar poljoprivrede i šumarstva Ibrahim Jumakli rekao je novinarima da je tokom noći izgorjelo 17 kuća u izmirskom naselju Jamanlar.

On je kazao da je privedeno šest osoba osumnjičenih za sabotažu u vezi sa požarima, od kojih dvije u Izmiru i četiri u sjeverozapadnom gradu Bolu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније