Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.

15. 08. 2024. 16:26 >> 16:26
Čitaj mi:

SLUŽBA ZAŠTITE GLAVNOG GRADA

Vatrogasce verbalno napala dvojica mještana naselja Orasi

Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada da su vatrogasci verbalno napadnuti od dvojice mještana Orasi koji su im upućivali uvrede jer nijesu htejli da premjeste vozilo na lokaciju na koju su oni zahtijevali prilikom gašenja požara na toj lokaciji.

Mještani podgoričkog naselja Orasi saopštili su ranije danas da su imali incident sa vatrogascima Službe zaštite i spašavanja Podgorice koji su bili stacionirani na kilometar od požara, ali do ranih jutarnjih sati nijesu reagovali.

Mještanin Miloš Đurović kaže da su požar gasili upravo mještani, jer su vatrogasci tvrdili da im je naređeno da ne napuštaju mjesto na kojem su bili stancionirani.

"Dok smo se sinoć borili sa vatrenom stihijom i branili kuće u selu, dva vatrogasca i vozilo su se nalazili u mjestu Lipe, udaljeno kilometar, ali nijesu htjeli da priteknu u pomoć. Tvrdili su da ne smiju, jer im je naređeno od komandira da ne smiju da napuste tu lokaciju", kazao je Đurović.

Đurović kaže da na toj lokaciji nema ni žara, a ne vatre.

"Želim da kažem da smo jako razočarani postupkom vatrogasne jedinice Podgorice na čelu sa Zdravkom Blečićem koji nam je mnogo toga obećao prije tri dana a ništa nije ispoštovao", poručio je Đurović.

Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada reagovali su na ove navode mještana podgoričkog naselja Orasi i istakli da podgorički vatrogasci već četvrti dan tokom svih 24 časa obezbjeđuju objekte u selu Orasi – Lješanska nahija, te da u zavisnosti od kretanja fronta požara vatrogasci lociraju svoju opremu tako da je od zapaljenja spašen veći broj objekata na ovom području.

"Kako se radi o veoma teškom terenu na kojem nije moguće praviti velike manevre sa vatrogasnim vozilom, gašenje požara se obavlja formiranjem cijevnih sektora na čijim krajevima vatrogasci pune svoje naprtnjače kojima gase požar na njegovom obodu", istakli su u saopštenju.

U pomenutom periodu vatrogasci su, kako navode, više puta intervenisali na većem broju lokacija u konkretnom području prilikom pojave otvorenog plamena bez obzira na to da li se on pojavljivao tokom dana ili noći.

"Sinoć u 01.30 h pozvali su me vatrogasci koji mi saopštavaju da su verbalno napadnuti od dvojice mještana i da trpe uvrede jer neće da premjeste vozilo na lokaciju na koju bi njih dvojica željeli. Takođe, izvještavaju me da je požar prilično udaljen od kuće za koju ti mještani tvrde da je ugrožena kao i to da su iste obavijestili da uskoro stiže još jedno vozilo, manjih gabarita koje će moći doći do željene lokacije. Napadi se i dalje nastavljaju pa sam vatrogascima rekao da odmah pozovu policija na lice mjesta kako bi se omogućilo da oni nesmetano nastave da rade", navodi se u saopštenju Službe zaštite Glavnog grada.

Nakon dolaska drugog vozila, kako tvrde, druga ekipa dolazi do kuće dvojice mještana i takođe konstatuje da je požar prilično udaljen od njihove kuće te da u tom trenutku nema potrebe za intervencijom.

"Osim toga, vatrogasci iz druge ekipe pune burad sa vodom koja se nalaze pored pomenute kuće i nakon razgovora sa dvojicom mještana, ostavljaju im naprtnjače u slučaju potrebe. Kako je jedan od vatrogasaca iz druge ekipe u dvojici mještana prepoznao svoje školske drugove i prijatelje, dolaze do zaključka da je najbolje smiriti situaciju, ne praviti paniku i ne stvarati tenzije, te opozvati dolazak policija na lice mjesta, što su i uradili, tako da pripadnici Uprave policija nisu izlazili na lice mjesta niti uzimali izjave od vatorgasaca i mještana", navode u saopštenju. 

Objašavaju da je druga ekipa ostala na lice mjesta do jutarnjih časova kada se vraća u Službu, dok je prva ekipa i dalje nastavila dežurstvo koje je neprekidno već četvrti dan.

Vatrogasci, kako su kazali, i danas gase požar na širem području sela Orasi.

"O svemu navedenom, lokaciji požara u blizini ugrožene kuće kao i drugim okolnostima najbolje svjedoči video zapis sačinjen od strane vatrogasaca oko 11h na kojem se vidi da je požar i tada bio na većoj udaljenosti od kuće. Takođe, u prilogu dostavljamo izjave vatrogasaca u kojima oni potvrđuju gore navedeno", zaključuju iz Službe zaštite Glavnog grada. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније