Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

17. 08. 2024. 18:35 >> 18:43
Čitaj mi:

PROMJENA VREMENA

Toplotni talas se završava sjutra, MUP upozorava na kišu i oluju

U Crnoj Gori narednih dana očekuju se nestabilne vremenske prilike, upozoravaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako su najavili, višednevni toplotno talas se završava sjutra, a naredna dva-tri dana povremeno čće biti kiše.

Lokalno su mogući i jaki grmljavinski procesi praćeni olujnim vjetrom.

Iz MUp-a su kazali da će se formirati ciklon uz priliv hladnijeg i vlažnijeg vazduha.

"U nedjelju u popodnevnim i noćnim satima, a naročito tokom ponedjeljka  ( 18. i 19. avgusta) očekuju se nestabilne vremenske prilike. Na teritoriji Crne Gore u pojedinim mjestima očekuje se obilnija količina kiše za kratak period, takođe je moguć i buran razvoj grmljavinskih oblaka sa uslovima za lokalnu pojavu vremenskih nepogoda praćenih gradom.  Pored kiše, u zoni grmljavinskih oblaka, moguć je i jak, na udare i olujni vjetar", piše u saopštenju. 

Nadalje su upozorili da su kao posljedica obilnije kiše lokalno mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode, posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine.

"Takođe, kratkotrajno je moguće otežano funkcionisanje redovnih aktivnosti", dodaju u saopštenju.

Poručili su da Direktorat za zaštitu i spašavanje ostaje u stalnom kontaktu sa svim relevantnim službama kako bi se adekvatno odgovorilo na sve eventualne posljedice vremenskih nepogoda.

"Apelujemo na sve građane da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi zaštitili sebe i svoju imovinu. Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je navedeno upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti", zaključeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније