Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

17. 08. 2024. 19:42 >> 19:42

REAGOVANJE MINISTARSTVA ODBRANE

"Crna Gora, Ministarstvo odbrane i oficiri VCG snose ogromne posljedice i štetu"

Povodom teksta koji su objavili pojedini mediji pod naslovom ”Spajić u Sen Tropeu, opet propala sjednica vrhovne komande” danas, 17. avgusta 2024. godine, reagovali su iz Ministarstva odbrane poručujući da ministar Dragan Krapović nije slao apele predsjedniku Vlade Milojku Spajiću, već u skladu sa svojim nadležnostima, dopise svim članovima Savjeta za odbranu i bezbjednost.  

Iz tog resora su kazali da zbog neodržavanja sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, država Crna Gora, Ministarstvo odbrane, kao i oficiri Vojske Crne Gore lično, ne svojom krivicom, snose ogromne posledice i štetu.

“Naime, u skladu sa nadležnostima, aktima broj: 14-810/24-6434 od 24.6.2024. godine i 14-810/24-7820 od 30.7.2024. godine, ministar odbrane upoznao je članove Savjeta za odbranu i bezbjednost sa potrebom što hitnijeg održavanja sjednice Savjeta, kao i potpisivanja dostavljenih nacrta odluka. Na ponovljeni dopis od 30. jula predsjednik Vlade iskazao je spremnost da se sjednica održi 2. avgusta, međutim ni tadašnja ministrova sugestija očigledno nije prihvaćena od strane sva tri člana Savjeta”, naveli su u reagovanju.

Kako su istakli, navedeni dopisi Krapovića, sa kojima su upoznati predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i predsjednik Vlade Milojko Spajić, imali su za cilj, da se članovi Savjeta, još jedanput, upoznaju sa potrebom za što hitnijim održavanjem sjednice Savjeta, kao i potpisivanja dostavljenih nacrta odluka.

“Navedene dopise, ministar je inicirao sa ciljem sprečavanja posljedica i ugrožavanja kredibiliteta Crne Gore, otežanog funkcionisanja sistema odbrane, ispunjavanja preuzetih međunarodnih obaveza, kao i ostvarivanja prava profesionalnih vojnih lica, koja i pored zakonom propisanih i ispunjenih uslova, ista ne mogu ostvariti usljed nepotpisivanja Odluka od strane članova Savjeta”, kazali su iz Ministarstva odbrane.

Takođe, dodaju i da je ministar odbrane Dragan Krapović dostavio članovima Savjeta ukupno 96 nacrta odluka o postavljenjima, razrješenjima i unapređenjima oficira Vojske Crne Gore, od čega je predsjednik Vlade Milojko Spajić potpisao svih 96 odluka, predsjednik Skupštine Andrija Mandić 55, dok Predsjednik Jakov Milatović, do sada, nije potpisao ni jednu odluku dostavljenu na potpis.

“Usljed neodržavanja sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, te samim tim nedonošenja odluka iz nadležnosti Savjeta, država Crna Gora, Ministarstvo odbrane, kao i oficiri Vojske Crne Gore lično, ne svojom krivicom, snose ogromne posledice i štetu”, zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније