Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Milica Sekulić [ Dnevnik, TVCG ]

17. 08. 2024. 21:42 >> 21:52
Čitaj mi:

ROKOVI ISTIČU

Još se ne zna koliko će partija učestvovati na izborima u Gusinju

Rok za predaju izbornih lista, za lokalne izbore u Gusinju ističe 20. avgusta u ponoć. Iako se još ne zna za koga će građani moći da daju glas, obećanja političkih partija su ista kao i ranije.

I dalje ne zna koliko će se partija naći na glasačkom listiću.

Jedina poznata koalicija koja će u izbornu trku 15. septembra je koalicija BS-SD-SDP.

Kako je kazao aktuelni predsjednik opštine Gusinje Sanel Balić, nosilac liste biće on i lista će nastupiti  pod nazivom "Srcem za Gusinje". 

To j pobjednička koalicija jer imamo za sebe, u poslednjih deset mjeseci od kako smo promijenili vlast imamo mnofo projekata.

Albanske partije koje trenutno sa Bošnjacima vrše glas u Gusinju još ne znaju kako će nastupiti na septembarskim izborima. Salih Đonbaljaj iz Demokratskog saveza Albanaca kazao je da su razgovarali sa Albanskim forumom.

"Nadam se da ćemo ići idemo zajedno na ove izbore", poručio je on. 

DPS, koji se prije deset mjeseci preselio u opozicione klupe, na izbore će najvjerovatnije samostalno.

"Ako uzmemo u obzir sve što se dešava na političkoj sceni u Gusinju, pretpostavke su da ćemo najvjerovatnije izaći sami na lokalnim izborima. Čvrsto stojimo kao odbor u Gusinju i dalje smo najjača politička partija", tvrdi odbornik DPS-a Demir Bajrović. 

Dok se utvrđuju konačne liste, ono što je izvjesno jeste da će svi politički akteri u predizbornoj kampanji obećavati bolji život, infrastrukturu i nova radna mjesta.

"Obećali smo da ćemo napraviti sportsku salu koja je obećana u 14 godina. Imamo obećanje od ministarke prosvjete da će finansirati kompletan projekat rekonstrukcije vrtića", uvjerava Balić. 

Izborni program će definitivno donijeti neke nove novine, kažu iz DPS-a. 

"Siguran sam da će taj izborni program predstavljati budući zamajac ove opštine i da će taj izborni program definitivno pokazati u kom pravcu treba Gusinju da ide i da se razvija", zaključio je Bajrović. 

Izvjesno je da će se u izbornoj trci naći i Socijalistička narodna partija (SNP) koja pregovara sa demokratama o mogućoj koaliciji.

Nekoliko partija i građanskih lista potencijalno bi mogle da se pojave na izborima. Hoće li skupiti dovoljan broj potpisa znaće se do 20. avgusta u ponoć kada ističe rok za predaju izbornih lista. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније