Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Tanjug ]

17. 08. 2024. 20:05 >> 20:05

SUKOB

Najmanje 11 odbjeglih zatvorenika ubijeno u obračunu sa policijom na Haitiju

Najmanje 11 odbjeglih zatvorenika poginulo je u obračunu sa policijom, nakon bjekstva iz zatvora u priobalnom gradu Sent-Mark u centralnom Haitiju, dok je jedan zatvorenik uhapšen, saopštila je policija.

Predstavnik policije nije iznio dodatne detalje, uključujući broj odbjeglih zatvorenika, navodi AP.

List "Novelist" prenio je, pozivajući se na državnog policijskog komesara Vensiona Fransou, da su čuvari zatvora štrajkovali zahtijevajući bolje uslove. Fransoa je izrazio bojazan od pobune, sugerišući da su čuvari možda bili saučesnici u bjekstvu zatvorenika. Mediji prenose da su se u blizini zatvora čuli pucnji.

Ovo je treće bjekstvo iz zatvora ove godine u Haitiju. U martu su bande oslobodile hiljade zatvorenika nakon napada na dva najveća zatvora u Port-o-Prensu, što je dovelo do ostavke premijera Arijela Henrija.

Zatvor u Sent-Marku, koji se nalazi sjeverno od glavnog grada, imao je i ranije problema sa bjekstvima zatvorenika. U decembru 2014. godine, približno 30 zatvorenika je pobjeglo, nakon što su isjekli čelične šipke.

Zatvori u Haitiju su pretrpani, a pritvorske kazne mogu trajati godinama zbog lošeg pravosudnog sistema zemlje, navodi AP.

Prošle godine je samo 1.892 od ukupno 11.816 zatvorenika u zemlji bilo osuđeno za krivična djela, prema podacima Ujedinjenih nacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније