Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Milica Kapa [ Dnevnik TVCG ]

17. 08. 2024. 22:06 >> 22:21
Čitaj mi:

POLITIČKA KRIZA NA PRIMORJU

Budvani opet moraju na izbore

Umjesto da je Skupština Opštine Budva juče dobila novog predsjednika, zakazani su ponovni izbori za 17. novembar.

Iako je većina stranaka obećavala podršku kandidatu Demokratske Crne Gore, sve se svelo na ukupno 11 potpisa odbornika te partije i Koalicije "Za budućnost Budve"

Odbornica Demokrata Dragana Kažanegra Stanišić kaže da je očigledno da volje za tim nije bilo.

"Ovdje ima samo volje za zadovoljenje određenih interesa pojedinaca i određenih narko-kriminalnih krugova", tvrdi ona. 

Na tom fonu nastavljaju se međusobna spočitavanja između kloalicije "Za budućnost Budve" i liste "Budva naš grad" Nikole Jovanovića. Sad, kad su izbori izvjesni, jedni druge optužuju za saradnju sa kriminalnim klanovima.

Sa druge strane, Demokrate kažu da su nelogične optužbe Nikole Jovanovića da su juče na sjednici pokušali da podmetnu kukavičje jaje.

"Da nam je to bila žalba i intencija, mi bismo to uradili u martu. Mi to nismo uradili, već smo skratili mandat", poručuje Kažanegra Stanišić. 

Tvrdi i da su to uradili principijelno.

"Onako kako smo govorili od samog početka, od kada je Budva u krizi, a u krizi od kada je njen predsjednik opštine, nažalost, u zatvoru", smatra ona. 

Međusobna prepucavanja između onih koji su nekada bili jedno i nemogućnost dogovora, u DPS-u komentarišu kao odliku vanrednog stanja u kom se Budva nalazi godinama.

Nikola Milović (DPS) kaže da mjesta za dogovor nije bilo.

"Rezultat je da četvrti put u četiri godine građani Budve, nažalost, moraju da izađu na same izbore. Mislim da je ovo prvi put da se dešava u dugogodišnjoj istoriji trajanja ovoga grada od preko 2.500 godina", smatra on.

To ne pamti ni nekadašnji predsjednik budvanskog parlamenta Veselin Marković. Marković kaže da je jučerašnja sjednica bila zbir ličnih i partijskih interesa i da su izbori mogli biti izbjegnuti.

Hoće li građani Budve konačno dobiti dugo sanjanu političku stabilnost i ko će ovoga puta osvojiti mjesto odbornika u lokalnom parlamentu ostaje da vidimo nakon četvrtih izbora u posljednje četiri godine koji su zakazani za 17. novembar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније