Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dan.co.me/M.L.B.

17. 08. 2024. 08:59 >> 08:59
Čitaj mi:

DIREKTORICA NAJAVILA

JPU "Ljubica Popović" otvara novi vrtić u Gornjoj Gorici

Javna predškolska ustanova „Ljubica Popović“ od septembra otvara još jednu vaspitnu jedinicu u Gornjoj Gorici.

Vrtić će nositi naziv „Zvončica“ i nalazi se na Nikšićkom putu. Kako je kazala Vesna Nikolić, direktorica ustanove, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija uspjeli su da prošire kapacitete.

"Zakupljen je prostor od 280 kvadrata i 1.100 kvadrata dvorišta. U „Zvončici“ ćemo formirati osam vaspitnih grupa, četiri jaslene i četiri vrtićke. U novu vaspitnu jedinicu upisano je 130 djece", rekla je Nikolić.

Ona ističe da je veliki broj prijavljene djece u Gornjoj i Donjoj Gorici te da su morali naći adekvatan prostor.

"Zbog velikog broja prijavljene djece u Gornjoj i Donjoj Gorici, kako bi mogli sve da primimo, morali smo da nađemo adekvatan prostor. U toku je opremanje radnih soba i prenamjena prostora kako bi bili spremni da primimo djecu u septembru. Širenje prostornih kapaciteta i veći obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem su jedni od ciljeva Startegije ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja pa je stav ustanove da sva prijavljena djeca budu upisana. U toku redovnog upisa koji je realizovan u junu, ova vaspitna jedinica nije bila planirana, pa su novoprijavljena djeca iz „Bajke“ i „Palčice“, uz dogovor i saglasnost roditelja upisana u novi vrtić. U toku ljetnjih mjeseci stručna služba vrtića svakodnevno je obavljala razgovore sa roditeljima djece koja su premještena u tu vaspitnu jedinicu", kazala je Nikolić.

Potpisivanje ugovora od 21. avgusta

Potpisivanje ugovora o međusobnim pravima i obavezama između roditelja/staratelja/hranitelja i JPU „Ljubica Popović“ za djecu koja se prvi put upisuju ili su u protekloj školskoj godini bila ispisana počeće 21. avgusta i trajati do 24. avgusta.

"Potpisivanje ugovora biće organizovano u vaspitnoj jedinici „Suncokrili“, Ulica Prolaz Jovana Cvijića bb od sedam do 15 časova. Potpisivanje ugovora je neophodno kako bi procedura upisa bila do kraja sprovedena. Ugovori koji ne budu potpisani do početka školske godine smatraće se nerealizovanim upisom", kaže Vesna Nikolić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније