Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

17. 08. 2024. 18:53 >> 18:58
Čitaj mi:

ZBB

"Krađa, pa tako i krađa tuđih mandata, ne isplati se"

Iz saveza "Za budućnost Budve" (ZBB) rekli su da su građani danas opet dobili najsnažniju moguću potvrdu u vidu najnovijeg "saopštenja Nikole Jovanovića i njegovog klana "Budva naš grad" koja jasno pokazuje da moramo pobijediti na predstojećim izborima".

"Bez vaše podrške, to nećemo moći postići! U poslednjih nekoliko mjeseci, Budva se našla u vrtlogu potpunog političkog i opšteg propadanja koje je generisano od strane osovine DPS - SDP - Nikola Jovanović i njihovih grupa, što ozbiljno ugrožava normalno funkcionisanje opštine. Moramo ponovo, još snažnije, pobijediti kako bismo konačno i jednom zauvek poslali u prošlost DPS, SDP i njihovog najnovijeg partnera Nikolu Jovanovića i njegovu listu. Moramo biti najbolji jer želimo jasnu poruku poslati - krađa, pa tako i krađa tuđih mandata, ne isplati se i ono što je Nikola Jovanović uradio neoprostivo je i sramno. On je toliko zastranio da jezikom uvreda i vokabularom uličnog dilera nas optužuje za izdaju iako je on taj koji je bez srama preoteo čak pet mandata, što je najveća krađa mandata u istoriji parlamentarizma", rekli su iz ZBB. 

Kako su kazali, moraju poslati poruku da je pogrešno biti kameleon.

"Izdati SNP, pa otići u DNP, izdati Milana Kneževića kad je bio politički zatvoren, pokušati da preuzmeš mjesto predsjednika partije, nakon toga duži vremenski period koketirati sa PZP-om, opet se vratiti u DNP, bez dogovora sa predsjednikom otići u Budvu gdje se predstavljati kao NSD i DF. Pogrešno je osnovati privatno-porodičnu grupu građana, sjutra otići u Milatovićevu novu partiju. Neljudski je izdati Bata Carevića, izdati Mila Božovića, stvorivši atmosferu političke krize olajavajući i napadajući njegove najbliže saradnike kako bi postao predsjednik Opštine, silom na sramotu. Najamnik, potkazivač, svačiji sluga, sad bi da postane gospodar i nervozan je jer nikako da mu to pođe za rukom. Koliko je novca izvučeno od “Padrini” ekipe iz Opštine, građani će uskoro biti u prilici da čuju, kao i ko su vlasnici firmi koje rade za Opštinu, a povezani su svim klanovima i najtežim djelima trgovine narkoticima. U svim su klanovima jer im je u krvi izdaja i prevrtljivost, poput političkog lidera koji je promijenio 5-6 partija i u kojem su našli pravu mjeru", izjavili su saveza ZBB.

Nema posla iz koga nije Jovanovićeva Padrini ekipa izvlačila pare, dodaju.

"Od naplate provizije za slanje papira na potpis u Spuž preko reda, provizija za izuzimanje zamljišta, otpisa poreskog duga, nepostupanja u drugostepenon postupku i saglasnosti na idejne projekte za objekte koja se ne daje bez amina Dragana Perovića, niz je nelegalnih radnji kojima se ne zna broj. Namjerno ne donošenje programa privremenih lokacija bio je dodatni izvor novca za kampanju i kupovinu glasova, pored novca od trgovine kokainom. SDT je već prepoznalo Padrinijevce kao podružnicu klanova koji su planirali ubistva poslanika, ubistva funkcionera DF tokom nikšićkih izbora, plaćali i organizovali komitske i DPS skupove sa jedne strane, a šverc sa druge. SDT je istaknute aktiviste i finansijere “Budva, naš grad” već označio kao BIL, nekoliko ih je i u zatvoru, pojedini su već osuđivani za ozbiljna krivična djela a sada su direktori, a Nikola Jovanović je politički eksponent kriminalne grupe po čijem je zadatku pokušao da uništi NSD i osnovao grupu "Budva, naš grad" poznatu u gradu pod imenom “Padrini” grupa, kao političko krilo kriminalne bande", rekli su u saopštenju.

Kako su rekli, "moramo dobiti vaše najveće povjerenje da bi Budva opet bila grad čistoće, urbanističkog reda i visoke saobraćajne kulture, a ne grad prijetnji u kome dio vlasti kontroliše švercerske kanale i kamataške grupe".

"Morate nam dati ruku i glas kako se vlast više nikad ne bi dogovarala na skrovitim mjestima i u podrumima, u organizaciji mafije, a sve sa ciljem da zavlad trio DPS - Nikola Jovanović - SDP. I to ne samo mafije kavačkog klana, jer se podrazumijeva da oni koji su oteli mandate i izmislili izgovore i u politici i u životu uvijek igraju duplu igru za svaki klan i za svakog kriminalca po principu ko da više. Moramo sa vama Budvani formirati stabilnu vlast kako bi opet poslali lijepe i pozitivne slike iz našeg grada u svijet, a ne da dio vlast svakodnevno komunicira sa kriminalcima na slobodi i u zatvoru, a da kampanju vode ostaci policijske hordateske koja nas je progonila decenijama na čelu sa Ljubom Milovićem i Lazovićima. To ovog puta ne smije da prođe. Moramo stvoriti savez istine, morala i transparentnosti kako bi raskinuli veze narko kartela, kamataških centara i divljih graditelja sa dijelom opštinskog rukovodstva, koje predvodi Nikola Jovanović koji je, nažalost, da bi utolio nezajažljivu strast za moći prodao dušu đavolu sa par grošova stečenih od svih klanova i različitih kriminalaca. Moramo reći ne da se i dalje Budvom upravlja iz Padrinija, sa stovarišta, iz narko magacina i iz divljih i sumnjivih centara", predočili su u saopštenju. 

Kako su poručili iz ZBB, "moramo reći ne onima koji nigdje i nikad nisu pomenuli kritiku na račun svoje pobratimske SDP partije i koji sve manje kritikuju DPS sa kojim su iz sve snage željeli u koaliciju".

"Moramo opet pobijediti da bi Budva bila grad lijepe budućnosti za nas i našu djecu, a ne ružne sadašnjosti, svima osim grupaciji okupljenoj oko Nikole Jovanovića sa njegovim zvaničnim partnerima iz SDP i onim poželjenim, iz DPS. Zato sve građane pozivamo da izričito kažu “NE” Nikoli Jovanoviću i njegovim Zvicerima, Drešajima, Delićima, Milovićima i svima kojima u predano radili da se oformi koalicija DPS - Nikola Jovanović - SDP. Jedini pravi razlog zašto se to nije desilo su njihovo bjekstvo i hapšenja. Pozivamo građane i da dobro sagledaju sve ono što smo radili i kako smo se ponašali jer su za svaki grad važna velika djela, a ne lažna obećanja", naveli su iz ZBB. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније