Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ B92 ]

17. 08. 2024. 16:29 >> 16:29
Čitaj mi:

ZBOG SMEĆA I VISOKIH TEMPERATURA

Najezda pacova i zmija u Rimu: Vječni grad postao džungla

Zoolog iz Rima Andrea Lunerti izjavio je da je italijanska prestonica postala "prava džungla", pošto je zbog kombinacije visokih temperatura i stalnog problema grada sa smećem došlo do naglog povećanja populacije pacova, zmija, stršljenova i galebova.

Lunerti, koji je u Rimu poznat po hvatanju opasnih životinja, kaže da je ovog ljeta bio preplavljen pozivima, posebno zbog povećanog broja zmija, prenosi londonski Gardijan.

"Prijavljeno je mnogo više susreta ljudi sa zmijama nego ranije. Populacija zmija je eksponencijalno rasla tokom zime jer je temperatura bila visoka za zimski period. Zmije ne bi preživjele da je bilo hladno. One onda dolaze u grad iz svog prirodnog okruženja jer ima mnogo otpada od hrane, a gde ima otpada od hrane tu su pacovi, glavna hrana zmija", naveo je Lunerti.

Najčešća vrsta zmija koja se nalazi u Rimu je zelena bičasta zmija, ali Lunerti kaže da ima i otrovnica.

"Nalazimo ih na balkonima, u vrtovima, školama. Pronašli smo jednu koja je visila na rešetkastim vratima lifta u stambenoj zgradi i izazvala veliku paniku", rekao je Lunerti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније