Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

28. 07. 2024. 10:22 >> 10:22
Čitaj mi:

TRAŽE OSLOBAĐANJE LIDERA

Studenti u Bangladešu prijete da će nastaviti demonstracije

Grupa studenata iz Bangladeša zaprijetila je da će nastaviti demonstracije ako njihovi uhapšeni lideri ne budu oslobođeni, dok vlasti obećavaju da će ponovo uspostaviti mobilni internet. U sukobima između demonstranata i policije i smrtonosnoj represiji od strane vlasti prošle nedjelje je poginulo najmanje 205 ljudi, saopštile su Vlada i policija Bangladeša.

Nakon jednonedjeljnog moratorijuma na pokret suočen sa nasiljem, članovi grupe Studenti protiv diskriminacije, organizacije koja je inicirala proteste, saopštili su danas da će nastaviti demonstracije u ponedjeljak ako njihovi lideri ne budu oslobođeni.

Trojicu vođa studentske grupe, Asifa Mahmuda, Nahida Islama i Abu Bejker Mažumderna, u petak je nasilno iz bolnice, u koju su primljeni na liječenje, odvela grupa policajaca u civilu.

Ministar unutrašnjih poslova Asaduzaman Kan rekao je to veče da su oni prebačeni u drugu ustanovu radi „sopstvene bezbjednosti“, ali nije potvrdio da li su uhapšeni.

Protekle nedjelje su zapaljene vladine zgrade i policijske stanice u Daki, kao i nasilne ulične borbe između demonstranata i policije za nerede u drugim djelovima zemlje.

Vlada premijera Šeika Hasine rasporedila je vojnike, obustavila internet širom zemlje i uvela policijski čas kako bi uspostavila red.

Policijski čas je ostao na snazi i danas, ali je postepeno ublažavan tokom nedjelje, što je znak da Vlada smatra da je red u velikoj mjeri uspostavljen.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније