Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

28. 07. 2024. 10:36 >> 10:36
1
Čitaj mi:

PES

Šehović: Kritičari programa Evropa sad 2 žele da plate ostanu iste

Poslanik Pokreta Evropa sad Armen Šehović ističe da globalna poskupljenja i velika inflacija koja je nakon pandemije korona virusa i rata u Ukrajini pogodila sve zemlje regiona, Evropske unije, a i šire, nije zaobišla ni Crnu Goru, pa je jedini odgovor na globalna poskupljenja podizanje zarada na održiv način, što su ciljevi program Evropa sad 2.

Kako je Šehović naglasio u saopštenju, u pojedinim zemljama Evropske unije i regiona inflacija je mnogo veća, a plate se ni približno nisu uvećavale kao u Crnoj Gori.

"Da je dinamika rasta plata bila kao za vrijeme vladavine DPS-a, odavno bi se u Crnoj Gori desio socijalni bunt. Stoga, jedini odgovor na globalna poskupljenja jeste podizanje zarada na održiv način. Sa druge strane, očigledno da kritičari programa Evropa Sad 2 žele da uslijed posljedica globalnog poskupljenja plate ostanu iste ili možda budu na nivou minimalnih od 222 eura i prosječnih oko 500 eura. Pogrešne procjene kritičara programa Evropa sad 2 koji su predviđali ukidanje fonda PIO, povećanje PDV-a, prodaju državne imovine i zaduženja za tekuću potrošnju, nisu ih obeshrabile da nastave sa osporavanjem održivog plana za povećanje zarada i penzija", navodi Šehović.

Dodaje da prema zvaničnim podacima rast crnogorske ekonomije je među najvećim u Evropi, a imamo suficit budžeta za prvu polovinu godine i smanjenje javnog duga u odnosu na BDP, dok se uvećavaju plate i penzije. To je najbolji dokaz koliko je aktuelna Vlada superiorna u odnosu na kritičare.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније