Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Klix.ba ]

28. 07. 2024. 08:41 >> 08:41

"ODGOVORNI SLABI LIDERI"

Tramp okrivio Bajdena i Haris zbog najnovijeg napada na Izrael

Bivši američki predsjednik Donald Tramp rekao je da se napadi u Izraelu "ne mogu zaboraviti", te je "uperio prst" u administraciju sadašnjeg američkog predsjednika Džoa Bajdena.

"Želim da osudim zli napad na Izrael koji se dogodio, projektil koji je lansirao Hezbolah ubio je najmanje desetak djece. Igrali su na fudbalskom terenu na Golanskoj visoravni. Današnji napad na Izrael ne može se zaboraviti i ostaće upisan kao još jedan trenutak u istoriji koji su stvorili slab i neefikasni predsjednik i potpredsjednica Sjedinjenih Država", kazao je Tramp.

Prokomentarisao je da se to nikada ne bi desilo da je on predsjednik.

"Ponoviću ono što sam i ranije rekao, nikada se ne bi dogodio ni onaj napad 7. oktobra kada je sve počelo“, izjavio je Tramp.

Dok se komentar tek očekuje od Bajdena i Kamale Haris, Vijeće za nacionalnu sigurnost Bijele kuće je u saopštenju navelo da će SAD "nastaviti podržavati napore za okončanje ovih strašnih napada duž Plave linije, što mora biti glavni prioritet".

"Naša podrška sigurnosti Izraela je nepokolebljiva protiv svih terorističkih grupa koje podržava Iran, uključujući libanski Hezbolah", navelo je Vijeće.

U međuvremenu, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Žozep Borelj pozvao je na nezavisnu međunarodnu istragu o napadima i na uzdržanost.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније