Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

22. 07. 2024. 19:13 >> 19:13

zbog protesta protiv vlade

Sud UAE izrekao zatvorske kasne za 57 državljana Bangladeša

Sud u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izrekao je duge zatvorske kazne za 57 državljana Bangladeša, zbog toga što su protestovali protiv vlade njihove zemlje.

Trojica optuženih osuđeni su na doživotnu kaznu zatvora zbog „podsticanja nereda u nekoliko ulica širom UAE u petak“, 53 osobe su osuđene na 10, a jedna na 11 godina zatvora, objavila je državna novinska agencija Vam, prenosi BBC.

Navodi se da je advokat, kojeg je optuženima imenovao sud, tvrdio da okupljanja nisu imala obilježje krivičnog djela i da su dokazi za to nedovoljni.

Protesti su ilegalni u UAE, gdje stranci čine skoro 90 odsto stanovništva, a državljani Bangladeša su treća najveća grupa.

U Bangladešu je više od 150 ljudi ubijeno, a 500 uhapšeno tokom nasilja izazvanog demonstracijama koje su predvodili studenti.

Danas su neki od lidera protesta dali vladi četrdesetosmočasovni ultimatum da ukine policijski čas širom zemlje i da obnovi internet usluge, a zahtijevaju i ostavke zvaničnika koje okrivljuju za nasilje nad demonstrantima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније