Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ RTS ]

23. 07. 2024. 19:40 >> 19:40
Čitaj mi:

POTPREDSJEDNICA SAD

Haris: Obezbijedila sam podršku delegata, pobijediću Trampa

Potpredsjednica SAD Kamala Haris saopštila je da je obezbijedila dovoljnu podršku delegata da postane kandidat Demokratske stranke na predstojećim predsjedničkim izborima.

Poručila je da joj je namjera da ujedini partiju i naciju, kao i da pobijedi republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Haris je u objavi na društvenoj mreži Iks navela da je ponosna što je dobila potrebnu podršku delegata Demokratske stranke da postane njihov kandidat na predsjedničkim izborima koji se održavaju u novembru.

"Tokom narednih nekoliko mjeseci putovaću širom zemlje i razgovaraću sa Amerikancima o svemu. U potpunosti namjeravam da ujedinim partiju i našu naciju i da pobijedim Donalda Trampa", poručila je Harisova.

Naglasila je i da je zahvalna predsjedniku Bajdenu i svima u Demokratskoj stranci koji su već verovali u nju.

"Ovi izbori će predstavljati jasan izbor između dvije različite vizije. Donalda Tramp želi da vrati našu zemlju u vrijeme u kojem mnogi od nas nisu imali punu slobodu i jednaka prava. Vjerujem u budućnost koja jača našu demokratiju, štiti slobodu reproduktivnog zdravlja i obezbjeđuje svakoj osobi da ima mogućnost ne samo da opstaje, već da krene naprijed", poručila je Harisova.

Haris postala je najizgledniji kandidat demokrata na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD, nakon što se aktuelni predsjednik Džozef Bajden povukao iz izborne trke.

Demokratska stranka bi svog predsjedničkog kandidata trebalo da potvrdi na stranačkoj konvenciji od 19. do 22. avgusta.

Republikanci su za svog kandidata već potvrdili bivšeg predsjednika Donalda Trampa, a predsjednički izbori će biti održani 5. novembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније