Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J.

29. 06. 2023. 16:17 >> 16:17

FRANCUSKA

Uhapšeno najmanje 18 osoba zbog protesta nakon što je policija ubila mladića

Najmanje 18 demonstranata uhapšeno je u Francuskoj na protestima održanim sinoć nakon što je u utorak policija u predgrađu Pariza ubila 17-godišnjeg dostavljača, javlja Anadolu agencija.

Zbog smrti Nahela M. u Nanterreu ljudi su izašli na ulice u nekoliko dijelova zemlje, uključujući Nanterre, Lyon, Lille, Toulouse i Viry-Chatillon.

Palili su vozila, kante i javnu imovinu, a u gradovima Toulouse i Lille bacali su kamenje na policajce, koji su odgovorili suzavcem kako bi ih rastjerali.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin najavio je u srijedu da će pokrenuti sudski postupak protiv policijskog sindikata nakon što je objavio tvit kojim pokušava opravdati ubistvo 17-godišnjaka.

"#Nanterre Čestitamo kolegama koji su otvorili vatru na mladog 17-godišnjeg kriminalca. Neutralizacijom njegovog vozila zaštitili su svoje živote i korisnike puta. Jedini odgovorni za smrt ovog nasilnika su njegovi roditelji, koji nisu u stanju da nauče svog sina", saopštila je grupa pod nazivom "Francuska policija", a objava na Twitteru je kasnije obrisana.

Ministar je naredio službama da istraže opcije za raspuštanje sindikata.

Tužioci tvrde da je Nahela policija ubila nakon što je prekršio saobraćajne zakone i nije se zaustavio. Policajca (38) koji je ubio Nahela priveo je Generalni inspektorat Nacionalne policije (IGPN) u okviru istrage o namjernom ubistvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније