Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

18. 09. 2024. 14:00 >> 13:57
1
Čitaj mi:

Abdić

"Pod povoljnijim uslovima legalizovati objekte koji nijesu u zaštićenim zonama"

Izbornim programom liste “I riječju i djelom!” – dr Nermin Abdić predvidjeli smo rješavanje problema legalizacije bespravno izgrađenih objekata na teritoriji Podgorice, piše u saopštenju.

Kažu da su svjesni da je problem nelegalnih objekata egzistencijalno pitanje više desetina hiljada stanovnika našeg grada.

"Zbog toga smo spremni da se uhvatimo u koštac sa ovim izazovom i da ga riješimo u realnom roku i na zadovoljstvo naših sugrađana. Nerealno je dugačak proces legalizacije, a nesrazmjerno mali broj građana koji su taj proces doveli do kraja. Nakon 29. septembra nova gradska uprava će uz, nadamo se, uspješnu saradnju sa Vladom Crne Gore omogućiti svim građanima da legalizuju svoj objekat", kazao je Abdić.

Kroz izmjene Zakona o legalizaciji objekata,dodaje, insistiraće na tome da legalizacija ne zavisi od važećih planskih dokumenata, odnosno da se legalizuju svi objekti koji nijesu u zaštićenim zonama i na infrastrukturnim koridorima.

"Za one stanovnike našeg grada koji su izgradnju objekta započeli nakon orto-foto snimanja iniciraćemo da mogu legalizovati svoj objekat uz nešto uvećanu cijenu naknade za legalizaciju. Povećaćemo popust za objekte osnovnog stanovanja i, ono što je ključno, svim ovim poslovima na nivou grada baviće se Agencija za legalizaciju čije je formiranje u planu. Na ovaj način, građanima ćemo umanjiti troškove naknade i obrade zahtjeva, i vrijeme koje je potrebno za obradu zahtjeva ćemo značajno umanjiti", zaključuje Abdić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније