Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.M./M.V.

18. 09. 2024. 07:04 >> 07:04
2
Čitaj mi:

abdić za portal

"Bićemo partner onima koji žele društvo građana jednako za sve"

Crnoj Gori, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, treba širok i jak građanski front koji će spriječiti dalje urušavanje institucija i sve izazove pred kojim se država nalazi, a koji su nastali kao produkt rada politika nakon 30. avgusta, kazao je u intervjuu za Portal RTCG nosilac liste ,,I riječju i djelom!”, Nermin Abdić. On je poručio da će DPS biti partner onima koji žele društvo građana jednako za sve.

 

Šta su ključni prioriteti kada je u pitanju razvoj Podgorice?

Ključni prioriteti za razvoj Podgorice definisani su u našem četvorogodišnjem programu. Osim kapitalnih infrastrukturnih projekata koji će doprinijeti da izglednom i funkcionalnošću Podgorica sa razlogom ponese titulu glavnog grada buduće države članice EU, radićemo na unapređenju ekonomije i preduzetništva, nastojaćemo da budemo pouzdan partner državi u izgradnji onih sadržaja koji nedostaju Podgorici, a koji se oglavnom odnose na resore prosvjete i zdravstva, unaprijedićemo socijalnu politiku grada, na održiv način riješiti jedan od najvećih problema Podgorice - saobraćajni haos.

Koji elementi vašeg političkog programa čine jedinstvenu ponudu za građane Podgorice?

U prethodnom periodu pokazali smo da poznajemo probleme našeg grada i da smo spremni da se uhvatimo u koštac sa njima. Prepoznali smo da je problem saobraćaj i započeli sa modernizacijom javnog prevoza, prepoznali smo da je problem saobraćaj u mirovanju i počeli sa izgradnjom dodatnih parking mjesta u svim djelovima grada, prepoznali smo da gradu nedostaje zelenilo i formirali na desetine metara kvadratnih novih zelenih površina. To je dokaz da znamo i možemo. A nakon 29. septembra spremni smo da nastavimo još posvećenije.

U našem programu tretirani su svi izazovi sa kojima se suočavaju građani Podgorice - obezbijedićemo 12 miliona eura u naredne za podršku razvoju preduzetništvu, realizovaćemo projekat Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, konačno realizovati projekat izgradnje solarne elektrane, riješiti sve sporne saobraćajnice u gradu, izgradnjom garaža i parking mjesta riješiti saobraćajne gužve, obezbijediti besplatan prevoz za sve građane i besplatan vrtić za predškolce, omogućiti legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata, unaprijediti socijalne servise i način odlaganja komunalnog otpada, digitalizovati sve gradske servise…

Ko su vaši najpoželjniji partneri?

Crnoj Gori, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, treba širok ijak građanski front koji će spriječiti dalje urušavanje institucija i sve izazove pred kojim se država nalazi, a koji su nastali kao produkt rada politika nakon 30. avgusta. Postoje partije koje su, osim DPS, tradicionalno okosnica građanske Crne Gore koja se bori za evropske vrijednosti.

DPS je partnere uvijek birao na bazi vrijednosti. Tako će biti i kada su u pitanju podgorički izbori. Bićemo partner onima koji, baš kao i mi, žele društvo građana jednako za sve, društvo svih vjera i nacija, oni koji su spremni da se naredne četiri godine intenzivno bave unapređenjem grada, ekonomskim problemima, životnim standardom, itd. To su vrijednosti za koje se borimo i od kojih nijesmo nikada odstupili. Isključivo vrijednosne koalicije mogu dugoročno da opstanu i na njima se može formirati stabilna politička većina.

Kako vidite razvoj Podgorice u prethodnom periodu?

Podgorica je grad koji je u posljednjih par decenija doživio najintenzivniji razvoj u svakoj oblasti. Bili smo uvjereni da, ukoliko se njen razvoj nastavi tim tempom, a za šta su postojali svi preduslovi, Podgorica je mogla do kraja decenije postati ubjedljivo najbolji grad za život u ovom dijelu Evrope.

Samo u periodu od 2018. do 2022. godine u investicije na teritoriji Podgorice uloženo je 150 miliona eura. Sve to, dobrim dijelom, bilo je moguće zahvaljujući gradskim upravama koje su građane smatrale svojim partnerima i davali im pozitivan primjer kako se voli i čuva grad kroz predan odnos prema poslu i odgovoran odnos prema njima.

Moram, nažalost, konstatovati da se ovakvo stanje promijenilo nakon posljednjih lokalnih izbora. Umjesto grada za primjer, Podgorica je za manje od dvije godine postala prepoznata po zaustavljenim projektima, konzerviranim gradilištima, komunalnom i saobraćajnom haosu. I ovo nije nešto što govorim kao politički konkurent aktuelnoj vlasti, već kao Podgoričanin koji iskreno voli svoj grad i želi mu samo najbolje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се