Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

13. 08. 2024. 21:48 >> 21:51

Milan Knežević

"Sumnjam da je očigledno problem što je broj Srba porastao i što je većinski jezik u Crnoj Gori srpski"

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević istakao je, komentarišući stalno odlaganje objavljivanja konačnih rezultata popisa stanovništva u Crnoj Gori, da se taj proces iščekuje od 2023. godine i da počinje da sumnja da je problem u tome što nekima ne odgovara što je broj Srba u zemlji porastao u odnosu na prethodni popis i što je srpski većinski jezik, piše Kosovo onlajn.

Knežević je ukazao da Monstat, nadležno tijelo za zvaničnu statistiku u Crnoj Gori, stalno objavljuje nove razloge zašto rezultati još uvijek nisu objavljeni.

"Ja očekujem do 2033, a kada ih očekuje Monstat to morate da pitate njih pošto su najavili da će to biti u prvih šest mjeseci, pa evo smo sad ušli već u polovinu skoro osmog mjeseca. Najavljuju nam non stop da imaju problema sa tim tenderima, softverima i šiframa", naveo je Knežević, a prenose Vijesti.

Kosovo onlajn navodi da je Knežević ironično primijetio da bi popis stanovništva do sada i "ručno" bio završen i u Indiji iili Pakistanu te da su problemi sa softverom samo izgovori.

"Ponavljam još jednom da smo organizovali popis u Indiji i Pakistanu do sad bi se ručno izbrojali, a evo u Crnoj Gori nikako da se izbrojimo i počinjem da sumnjam da je ovdje očigledno problem što je broj Srba porastao u odnosu na prethodni popis i što je većinski jezik u Crnoj Gori srpski. E to je izgleda nekome problem da objavi rezultate kako ne bi ona druga strana saopštila da je nezadovoljna i da je to put ka okupaciji Crne Gore", ukazao je Knežević.

Konstatovao je da zbog onih koji bi bili nezadovoljni rezultatima, ostali građani Crne Gore uzaludno čekaju da "softver proradi".

"E upravo zbog toga što su oni nezadovoljni mi čekamo softver kao što su Vladimir i Estragon čekali Godoa", zaključio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније